Ostali sportovi

Tanja Zorman 14. u Antalyji

Sportnet • subota, 09.06.2007.

Prošli je tjedan turski grad Antalya bio domaćin do sad najbrojnijeg turnira svjetskog kupa u streličarstvu. Sudjelovala su 332 streličara iz 51 zemlje svijeta. Hrvatsku su predstavljala samo četiri reprezentativca koji su bili vrlo uspješni...

U kategoriji zakrivljenog luka jedini predstavnik Hrvatske bio je Krešimir Štrukelj koji je u kvalifikacijama zauzeo 66. mjesto sa pogođena 1279 kruga. U daljnje natjecanje, to jest u eliminacije ulaze samo 64 natjecatelja na takvoj vrsti turnira. Krešimiru su nedostajala samo dva kruga za nastavak. Budući da se njegov rezultat iz turnira u turnir sve viši postoji mogućnost da će se na svjetskom prvenstvu koje će se održati sljedeći mjesec kvalificirati na olimpijske igre.

Goran Villi bio je prestavnik u kategoriji muškaraca složeni luk. U kvalifikacijama je zauzeo 17. mjesto sa pogođena 1372 kruga. U prvom krugu eliminacija pucao je protiv domaćina Yunus Emre Kayalia koji je zauzeo 48 mjesto u kvalifikacijama. Goran je pobijedio rezultatom 115:112. U šesnaestini finala Goranov je protivnik bio Wesley Gates iz Južnoafričke Republike koji je bio šesnaesti u kvalifikacijama. Gates je pobijedio Gorana 111:110. Nakon eliminacija Goran je zauzeo 29. mjesto.

Najuspješnije Hrvatice na turniru bile su Tanja Zorman i Ivana Buden koje su se natjecale u kategoriji žena složeni luk. U kvalifikacijama je Ivana bila uspješnija zauzevši odlično sedmo mjesto u kvalifikacijama zaostajavši za vodećom 12 krugova. Tanja je u kvalifikacijama zauzela 26. mjesto. U tridesetdrugini finala Ivana je imala prvi meč slobodan zbog odlične pozicije, dok je Tanja pucala protiv svoje imenjakinje iz Švicarske koja je zauzela 39. mjesto u kvalifikacijama. Hrvatica je pobijedila rezultatom 109:105. U šesnaestini finala svoje su snage okršile naše dvije predstavnice. Nakon izjednačenog rezultata 112:112 pobjednicu je odlučila jedna strijela. Tanja je sa pogođenom devetkom prošla u sljedeći krug, dok je Ivanu osmica plasirala na 18. mjesto. Tanju je u prolasku u četvrtine finala zaustavila Jahna Davis iz Sjedinjenih Američkih Država koja je u kvalifikacijama bila deseta rezultatom 111:106. Tako je Tanja završila na 14. mjestu dok je Jahna došla do finala u kojem je izgubila od Ruskinje Ane Kazantseve.

Sljedeći turnir na kojem će nastupiti hrvatski reprezentativci bit će svjetsko prvenstvo u Leipzigu. Reprezentaciju će činiti Ivana Buden, ekipa muškaraca složeni luk Goran Villi, Kamenko Klofutar i Dario Gregec te već spomenuti Krešimir Štrukelj u kategoriji muškaraca zakrivljeni luk. Tanja neće biti u sastavu reprezentacije zbog razredbenih ispita za fakultet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!