Košarka

Aco: "Cibonina igra puca kao mjehur od sapuna"

Bojan Poturica • subota, 09.06.2007.

Iako je Zadar dobio treću utakmicu finala Prvenstva Hrvatske u Zagrebu, trener Aleksandar Petrović nije bio pretjerano euforičan na press konferenciji poslije susreta...

Veliki pobjednik današnjeg susreta, trener Zadra Aco Petrović bio je relativno smiren za svoje pojmove: "Da je ovo ligaška utakmica bio bih veseo, ali ovo je serija koja se igra na tri pobjede i sad nam predstoji da pobijedimo u Zadru. Napravili smo važan korak, ali sad slijedi onaj najteži. Vrlo dobro znam da će utakmica u utorak u Zadru biti iznimno teška."

"Bilo nam je bitno da nam se Cibona tijekom utakmice ne odlijepi na veliku razliku. U prvom susretu smo imali 12 koševa prednosti, a onda je Cibona podigla agresivnost do nemogućih razmjera i pretrčala nas je. Danas smo kaskali za Cibonom i na kraju dočekali svoj trenutak. Ova utakmica je pokazala da ako Cibonu dovedete u egal u posljednjih pet minuta, njena igra puca kao mjehur od sapuna. Oni su moćni 32-33 minute ako nametnu trku, ali ako ih uvedete u egal posljednjih pet minuta, više nemaju ideju. Mi smo tako i igrali. Moram reći da smo imali 7-8 raspoloženih igrača u različitim fazama utakmice. Mislim da je Pankracije Barać dokazao da je igrač viška na kojeg Cibona nije računala. Drago mi je da još uvijek nisam otkrio tajno oružje koje sam isplanirao za eventualnu petu utakmicu."

Zadar će u utorak imati priliku osvojiti naslov prvaka u Jazinama. "Nije gotovo. Bit će jako teško održati grad i igrače pod kontroliranom euforijom. Večeras ćemo uživati u pobjedi jer je apsolutno zaslužena i mislim da je Zadar u ove tri utakmice pokazao više od Cibone."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Trener Cibone Dražen Anzulović je prvo čestitao Zadru, a nakon toga je izjavio: "Mislim da smo prvih 35 minuta radili što smo htjeli. Nakon toga se Zadar s nekoliko laganih kontra-napada vratio u utakmicu. Imali smo dosta problema u tim trenucima s visokim igračima zbog osobnih pogrešaka te smo izgubili kontrolu skoka. Kad dozvoliš protivniku tako lak povratak u utakmicu, onda je normalno da dolazi do psihološkog opterećenja koje je ubilo moje igrače u završnici. Zadar je zasluženo pobijedio, a mi ćemo se pokušati rekuperirati i vratiti se u Jazinama."

Aco Petrović je na kraju komentirao tretman hrvatske košarke na HRT-u. "Ako se u ovom finalu gospodin Anzulović i ja oko išta slažemo, onda je to da HRT nije prenosio ovaj fenomenalan dvoboj. Nakon dugo vremena imamo prvenstvo, rekao bih čak 15-16 jako kvalitetnih utakmica. Ako javna televizija ne prepozna da košarka ima prednost u odnosu na egzotične Brazilce, onda ne znam ni gdje smo, ni što smo, ni što radimo."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!