Košarka

San Antonio korak do naslova prvaka

Bojan Poturica • srijeda, 13.06.2007.

San Antonio Spursi na pragu su naslova NBA prvaka nakon što su u trećoj utakmici velikog finala u Clevelandu nadigrali Cavalierse u utakmici sa samo 147 koševa...

San Antonio Spursi blizu su osvajanju svoga četvrtog naslova u osam godina. "Mamuze" su Cavaliersima u trećoj utakmici nanijeli treći poraz. Ovaj put je susret igran u Clevelandu, ali to Spursima nije predstavljalo otežavajuću okolnost.

Gledatelji su u susretu mogli vidjeti samo 147 koševa, što je drugi najmanji broj poena u NBA finalima. Rekord drži utakmica finala 1955. godine u kojoj su Fort Wayne i Syracuse postigli samo 145 koševa. Zanimljivo je reći da su Spursi sudionici sedam od 13 utakmica s najmanjim brojem koševa u finalu što dovoljno govori o kvaliteti njihove obrane.

U ovom susretu, Spursi su slavili iako je Manu Ginobili postigao samo tri koša. Tony Parker (17 koševa, 5 skokova) i Tim Duncan (14 koševa, 9 skokova) bili su prvi strijelci domaće momčadi, dok je Bruce Bowen (13 koševa, 9 skokova) osim u obrani odigrao odlično i u napadu.

Sve nade Cavaliersa o eventualnoj pobjedi u ovom susretu su pale u vodu nakon što je LeBron James promašio tricu u posljednjim sekundama. James je odigrao vrlo dobru utakmicu te je upisao 25 koševa, osam skokova i sedam asistencija. Veliku pomoć imao je u Zidrunasu Ilgauskasu (12 koševa, 18 skokova) i Drewu Goodenu (13 koševa, 12 skokova) zbog kojih su Cavsi prvi put u seriji imali prednost u skokovima (48:41).

Priliku za osmu "metlu" u povijesti finala Spursi će imati u četvrtak u četvrtoj utakmici.

NBA finale, treća utakmica:
Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 72:75 (0-3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!