Košarka

Miličević: "Zadar ima problem mentalnog ograničenja"

Bojan Poturica • petak, 15.06.2007.

Peta utakmica finala košarkaškog Prvenstva Hrvatske pobudila je veliki interes navijača i medija, a na pressici Cibone "nastupili" su direktor kluba Božo Miličević i trener Dražen Anzulović...

Nakon što je jučer KK Zadar podigao medijsku prašinu oko (ne)dobivenih ulaznica za peti susret finala PH, direktor Cibone Božo Miličević pojavio se na press konferenciji te je započeo: "I bez ovoga, danas bih se vjerojatno pojavio pred vama jer je ovo u smislu organizacije najteži susret sezone. U srijedu smo upozorili policiju kako se moramo pripremiti kako bi uvjeti u dvorani i oko nje bili optimalni za sve. Molim i članove kluba (uprava, godišnji pretplatnici...) da ponesu iskaznice ili ulaznice jer nitko neće moći ući bez toga, bez obzira o kome se radilo."

Miličević se potom osvrnuo na situaciju oko ulaznica koja je jučer podigla veliku medijsku prašinu. "Što se tiče odnosa dva kluba koja nastupaju u finalu, žao mi je što moram reći da je Upravni odbor KK Zadar i dio menadžmenta promašio temu. Odnos dva kluba odnosi se isključivo na korespondenciji i osiguravanju broja ulaznica recipročno. To traje već desetljećima i tu završava priča što se tiče klubova. Prema propozicijama HKS-a nije dozvoljeno organizirano dovođenje navijača od strane kluba. Što će HKS napraviti, ne znam, ali ovo što se dogodilo, izlazi iz okvira sporta." Nakon toga se direktor Cibone "zabrinuo" i hoće li ovaj potez Zadra imati utjecaj na ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, ali se na svu sreću nije dugo zadržao na toj temi.

Pojačana kontrola

Glasnogovornik Cibone Ivan Jurković zamolio je sve navijače da ranije no inače dođu na utakmicu zbog pojačane kontrole na ulazima. Susret počinje u subotu, 16. lipnja, u 20 sati i 15 minuta.

"Što se tiče navijača Zadra, skupine Tornado, mi smo s njima u vezi. Oni su pravna udruga i oni jedini imaju pravo tražiti ulaznice. Ono što smo s njima desetljećima radili, nastavljamo i dalje i nema razloga da im ne omogućimo ulaznice. Oni su sastavni dekor košarkaške utakmice i Cibona kao klub zavidi Zadru što ima takve vjerne navijače. Što se KK Zadar tiče, mislim da je krajnje vrijeme da se prestanu služiti niskim potezima koji nemaju veze sa sportom."

"Kad dolazimo do moga Zadra, žao mi je što moram reći da zadnjih desetak godina, oni imaju problem mentalnog ograničenja kao menadžment i uprava. Mogli su zadržati Euroligu i biti s nama da su pratili razvoj stvari, a da ne govorim da su uskoro ostali i bez nastupa u regionalnoj ligi zbog svojih ucjena. Ako klub i igrači nisu tu da igraju utakmicu, onda ne znam koja je svrha kluba. Ispričavam se pojedincima u Zadru ako sam neke uvrijedio, ali Kalelarga je premoćna ulica da ne bi znala koji su to pojedinci. Što se tiče odnosa dva grada, Zagreba i Zadra, tu nema nikakvih problema. Zadar je uvijek disao za Hrvatsku i nije dobro što pojedinci to pokušaju narušiti."

"Volio bih da prestanemo pričati o ovim stvarima i da razgovaramo samo o sportu. Nama se nitko osim Tornada nije javio i mi smo njima odgovorili", rekao je Miličević. Cibona je Tornadu ponudila 400 ulaznica, a ostaje za vidjeti koliko će navijača Zadra doći na utakmicu. Osiguranje će biti na visokom nivou. "Nećemo dozvoliti da se bacaju petarde i da se lome stolice. Želimo se ponašati kao europski klub i zbog toga smo se odrekli svojih navijača BBB kako bi mogli imati europski štih što se tiče navijanja."

Što se tiče ulaznica, sutra bi dvorana trebala biti popunjena do posljednjeg mjesta. Kapacitet Draženovog doma iznosi 5200 mjesta uz VIP ložu i nekoliko mjesta uz parket.

Na pitanje postoji li mogućnost da Cibona i Zadar jednog dana nromalno funkcioniraju, Miličević je "enigmatski" odgovorio: "Postoji rješenje, a bit će kao i dosada. Cibona će s obzirom na svoju poziciju dobar dio morati primiti na svoja leđa i nastaviti dalje. Kad bismo mi objavljivali koliko smo problema imali u Zadru, to bi bio cirkus. To je naša sudbina i to je u ok. Da se držimo pravilnika, u Zadru se pola utakmica ne bi moglo odigrati. Mi ne možemo naći deset mjesta u VIP loži kad smo u Jazinama. To prelazi okvire normalne suradnje dva kluba."

Direktor Cibone osvrnuo se i na financijsku kaznu treneru Zadra, Aci Petroviću: "Drago mi je da su sudionici incidenta nakon četvrtog susreta kažnjeni samo financijski, jer bi isključenje značilo samo dolijevanje ulja na vatru. Mi smo dosad samo gasili vatru, a drugi ju pale. Pa mogli bi i mi od sutra početi paliti vatru pa da vidimo što će biti."

Na red je stigao i trener Cibone, Dražen Anzulović, koji je također započeo komentarom o događanjima oko ulaznica: "Ovo je samo produkt svega onoga što se događalo u zadnje vrijeme. Ono što mogu reći u ime Cibone je da ćemo spremni dočekati utakmicu, odigrati što bolje i pokušati osvojiti prvenstvo."

Na treningu je jučer utvrđena teža ozljeda Gorana Vrbanca koji će biti van stroja dva-tri mjeseca. Vedran Morović će se pak vratiti na parket nakon dugog izbivanja.

"Volio bih da imamo veću podršku nego što smo je imali dosada u prve dvije utakmice u Zagrebu. Nadam se da će moji igrači imati fanatičan pristup uz dovoljnu dozu koncentracije", izjavio je "Zula".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!