Ostali sportovi

UFC 72: Destiny

Marin Radovan • subota, 16.06.2007.

Večeras će se u Belfastu održati najnoviji u nizu UFC turnira. U glavnoj borbi snage će odmjeriti bivši prvak srednje kategorije Rich Franklin i opasan japanski borac Yushin Okami. Pobjednik ove borbe će se boriti protiv prvaka UFC-a u srednjoj kategoriji, a borba za prvaka će se održati na UFC-u 73...

Ovo je popriličan kontrast stilova borbe, Franklin je vrsni udarač, dok je Okami jako opasan kada sruši protivnika i tada udarcima kažnjava svaku neopreznost. Oba borca su dobra i u ostalim segmentima borbe, ali svaki od njih ima očiglednu prednost u jednom segmentu (Franklin u stojci, Okami kada sruši i udara). Ovo će također biti prvi puta da će Franklin imati protivnika koji je fizički snažan kao on, ako ne i snažniji i bit će interesantno vidjeti kako će se snaći u toj situaciji, pošto dosad nije imao tako fizički jakih protivnika, koji će njega naguravati i umarati.

Okami u ovoj borbi definitivno mora tražiti klinč, s obzirom da u stojci poprilično zaostaje za Franklinom, i iz klinča dovesti borbu u parter, gdje bi ipak trebao imati prednost. Franklin mora biti agresivan u stojci, pošto se dosada kao najslabija točka Okamija pokazala obrana od agresivnih udarača, i već je u nekoliko borbi bio u opasnoj situaciji kada ga se pritisnulo. Za očekivati je tvrdu borbu, ne odviše atraktivnu i zaista je teško predvidjeti protivnika ove borbe.

Od ostalih borba treba izdvojiti povratak Forresta Griffina kojem će se suprotstavit opasan udarač Hector Ramirez, te borbu između Tyson Griffina i uvijek opasnog Claya Guide.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!