Košarka

Aco: "Ja nisam puštao utakmice u prvenstvu"

Bojan Poturica • ponedjeljak, 18.06.2007.

Nakon što je Cibona pobijedila Zadar u petoj utakmici finala PH, trener Zadra Aleksandar Petrović je na press konferenciji bespotrebno napao svog protivnika Dražena Anzulovića...

Gostujući trener je prvo prokomentirao susret: "Prije svega, ovo je zaslužena pobjeda Cibone koja je time došla do titule prvaka Hrvatske. Za nas je nažalost četvrta utakmica bila fatalna. Nismo iskoristili meč-loptu, a to nam se osvetilo. Dogodilo se pražnjenje. Nismo bili niti fizički, a niti mentalno spremni za odigrati jednu veliku utakmicu. Naše nade su tinjale do onog trenutka kad smo stigli na deset razlike, a potom je Juby Johnson promašio otvoren šut za tricu. Izgubili smo tri lopte i Cibona je na odmor otišla s +16. Mislim da je tu utakmica zatvorena. Ponavljam da Zadar nije bio spreman odigrati kvalitetnu utakmicu, a kada nije spreman, onda je teško parirati Ciboni u svim elementima u kojima je kvalitetnija."

Vidno sretan Dražen Anzulović također je prvo prokomentirao susret: "Ponosan sam na svoje igrače. U ovom cirkusu u kojemu smo se našli u završnici PH niti u jednom trenutku nismo gubili glavu. Kad smo odlazili na ražanj u Zadar u četvtoj utakmici, pokušali smo dati sve od sebe i to nam se vratilo kroz ovu utakmicu koju smo odigrali briljantno, osim jednog dijela druge četvrtine gdje smo pali. Mislim da je ovo najvrijednija titula otkada sam ja trener Cibone, prvenstveno zbog ovog cirkusa koji je napravljen od završnice PH. To nije imalo veze s regularnošću igre."

Aco se nije mogao suzdržati: "Bit ću toliko educiran i civiliziran da ne kvarim feštu Cibone i neću otvarati sporna pitanja, no ako trener protivničke momčadi ovako nedvosmisleno govori, onda ja isto moram odgovoriti barem malo transparentnije. Kad misli na cirkus, onda valjda misli na suđenje Hercega namjernog faula protiv Splita u trećoj polufinalnoj utakmici. Misli na suđenje Hercega u prvoj finalnoj utakmici protiv Zadra. Misli na nesportski prekršaj Vladovića na četiri razlike u četvrtoj utakmici u Zadru četiri minute prije kraja. Vjerojatno na to misli kad ne želi govoriti transparentno. Pa da onda ja prenesem što on to misli."

"Zula" je odgovorio: "Mogu odmah odgovoriti i reći da sam mislio na cirkus koji je Aco Petrović napravio od završnice prvenstva."

Aco je dodao još "ulja na vatru": "Sad bar znamo što si mislio. Ti znaš da Aco Petrović nije puštao utakmice PH kao što si ti puštao. Ti znaš da Aco Petrović nije jednostrano tražio da se utakmica sinoć odgodi. Ti si bio jedini faktor zbog kojeg je utakmica odgođena. Ako govoriš o cirkusu, onda moraš biti transparentan do krajnjih granica."

Petrović je na kraju ipak ponovio kako je večerašnja pobjeda Cibone zaslužena te je nakon toga napustio press centar u Domu Dražena Petrovića.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!