Ostali sportovi

X-Man Carter stiže na Hanžek!

Maja Giljanović • srijeda, 20.06.2007.

Trenutno najveća mlada nada američkog sprinta Xavier Carter, ponosno su objavili organizatori Memorijalnog mitinga "Borisa Hanžekovića", 4. srpnja pristiže na stadion Mladosti...

21-godišnjak je u trenu osvojio američku javnost kao prvi atletičar kojem je uspjelo osvojiti četiri zlata na Sveučilišnom prvenstvu čime se pridružio nezaboravnom Jesse Owensu (1935., 1936. godine). Pee-Wee je također prvi sprinter u povijesti Sveučilišta u Floridi koji je dvije godine zaredom osvajao naslove na 100, 200 te 400 metara.

Europa ga je, pak, upoznala prošle godine kada je na mitingu u Lausannei istrčao spektakularnih 19.63 odnosno drugo vrijeme ikada, sporije samo od svjetskog rekorda Michaela Johnsona koji je na OI u Atlanti 1996. išao 19.32.

Potvrđeni su također dolasci redom: Panamca Irvinga Saladina trenutačno s 8.53 metara postavljenih u Rio de Janeiru vodećim daljašem svijeta, Amerikanke Stephanie Durst kojoj je prošlotjedni trijumf na prvom mitingu Zlatne lige u Oslu sedma uzastopna pobjeda na 100 metara, a 110 prepone će tradicionalno ugostiti olimpijskog pobjednika Allena Johnsona.

Konkurencija našim uzdanicama neće ni najmanje zaostajati: Blanki Vlašić će se, primjerice, u visu među inima suprotstaviti Kajsa Bergqvist, Vita Palamar te Venelina Veneva, Ivani Brkljačić svjetska prvakinja u bacanju kladiva Tatjana Lisenko dok će Danijela Grgić na 400 metara trčati u konkurenciji osvajačica zlatnih odličja sa svjetskih prvenstava Kapačinskaje (2003. na 200 metara) te Pospjelove (štafeta).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!