Tenis

Zagrijavanje za Mauresmo

Tea Lokas • srijeda, 20.06.2007.

Susreti drugog kola u britanskom Eastbourneu završeni su u skladu s očekivanim. Justine Henin i Amélie Mauresmo upisale su početne pobjede na turniru vrijednom 600 tisuća dolara i tako osigurale četvrtfinale. Danas je bio crni dan za mlade Britanke koje su jučer ostvarile velike uspjehe plasmanom u osminu finala...

Justine Henin uspješno je otvorila posljednji turnir pred Wimbledon, brzo i jednostavno je porazila ambicioznu mladu Poljakinju Agnieszku Radwansku, 18-godišnju tenisačicu koja je trenutno 38. igračica svijeta. U drugom je setu Poljakinja uspjela uzeti samo jedan gem. Justine hvata formu na travi pred jedini Grand Slam turnir koji joj nedostaje.

I Mauresmo je prošetala preko prve prepreke na trening-turniru za Wimbledon. Njena protivnica nije pružila puno više otpora od protivnice Henin. Talijanka Santangelo danas je bila tek maleni zalogaj za braniteljicu naslova u Londonu.

Vezane vijesti

Petrova se morala malo više potruditi da se pridruži postavljenim kolegicama. Naime, njena protivnica, Nathalie Dechy, pružila je jak otpor, ali Petrova je u ključnim trenucima odigrala najbolje što je mogla. Tako je uz pet breakova i rezultat 7:5, 7:5 Ruskinja odjurila u četvrtfinale gdje će se susresti sa Sybille Bammer koja je pobijedila Čehinju Šafarovu.

Jučer je bio izniman dan za britanske tenisačice, a danas posve drugačija slika. Tri od tri - van. Sve tri britanske nade spuštene su naglo na zemlju i oprostile se od domaćeg turnira.

Za kvalifikanticu O`Brien kraj je označila Ruskinja Dementijeva, dok je djevojku s pozvnicom, Melanie South, kući ispratila osmopostavljena Bartoli koja će se u sljedećem susretu sukobiti upravo s Dementijevom.

Još jedna britanska nada izbačena je iz daljnjeg natjecanja pa su otočani "preko noći" ostali bez svoje predstavnice. Za Baltachu je kobna bila peta nositeljica, Nicole Vaidišova.

WTA Eastbourne, drugo kolo: Justine Henin (BEL, 1) - Agnieszka Radwanska (POL) 6:4, 6:1, Amélie Mauresmo (FRA, 2) - Mara Santangelo (ITA) 6:2, 6:3, Nadia Petrova (RUS, 3) - Nathalie Dechy (FRA) 7:5, 7:5, Elena Dementijeva (RUS, 4) - Katie O'Brien (GBR, Q) 6:3, 6:4, Nicole Vaidišova (CZE, 5) - Elena Baltacha (GBR, Q) 6:3, 6:2, Shahar Peer (ISR, 6) - Aiko Nakamura (JPN, Q) 6:3, 6:2, Marion Bartoli (FRA, 8) - Melanie South (GBR, WC) 6:1, 6:3, Sybille Bammer (AUT, 9) - Lucie Šafarova (CZE) 7:6(5), 5:7, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!