Ostali sportovi

Odlični rezultati naših bacača kugle

Sportnet • srijeda, 20.06.2007.

Na desetim jubilarnim atletskim igrama Nelli Cooman Games 2007 održanim u nizozemskom gradu Stadskanaal u nedjelju 17. lipnja 2007. godine, natjecali su se i naša dva bacača kugle: Darko Kralj – kat. F42 (natkoljenična amputacija) i Denis Slunjski – kat. 40 (niski rastom) koji su bili pozvani od strane domaćina na ovaj veliki bacački miting svjetske serije na koji se pozivaju samo oni koji su u osam najboljih u svijetu...

Zbog prehlade nisu mogli nastupiti Jelena Vuković – kat. 42 i Josip Slivar – kat. 44 ( potkoljenična amputacija ) zbog odlaska na EP u dizanju utega.

Darko je s rezultatom 11,97 bio odličan drugi, a Denis Slunjski koji je sve bliže paraolimpijskoj normi (8,95m) bio je brončani treći s rezultatom 8,73m.

Zbog izvanrednog nastupa, domaćin nas je već pozvao na slijedeći miting i poslat će pozivnicu na veći broj naših bacača koji imaju veliki rejting u ovom sportskom dijelu atletike osoba s invaliditetom.

Slika 1 od 2.

Jedna zanimljiva crtica s putovanja. U petak navečer otišli smo u prodavaonicu velikog i odlično opremljenog sportsko-rekreacijskog centra Borger nedaleko od Assena, gdje smo bili smješteni. S vrata trgovac centra je prepoznao našeg Denisa Slunjskog koji je bio jedan od najfotografiranijih sportaša na Svjetskom atletskom prvenstvu u Assenu u rujnu prošle godine gdje su Vedran i Marija postali svjetski atletski prvaci, a Denis medijski najpopularniji atletičar. Trgovac je vidio Denisovu sliku u njihovim dnevnim novinama koje su veliku pozornost posvećivale atletskom SP osoba s invaliditetom.

Možda jednoga dana i u Hrvatskoj netko prepozna naše svjetski poznate atletičare?

I na kraju jedna lijepa vijest. Na atletskom mitingu u Novom Mestu u Sloveniji održanom 19. lipnja 2007 godine Goran Žeželj je istrčao 100m za 11,56 sec što je četiri stotinke bolje od A paraolimpijske norme. Goran je naš osmi atletičar koji je ispunio normu za Peking, i tu nije kraj, biće još A normi, a tri A norme omogućavaju jednom atletičaru s B normom da bude natjecatelj u Pekingu… Čestitamo Goranu i njegovom treneru Damjanu Sediću!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!