Ostali sportovi

Greeru osmi uzastopni naslov te američki rekord

Maja Giljanović • petak, 22.06.2007.

Osebujni 30-godišnji Breaux Greer okončao je prvi dan Prvenstva SAD-a, ujedno i trialsa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Osaki (krajem kolovoza), hicem već u drugoj rundi dovoljnim za naslov prvaka, američki rekord te vodeći rezultat na svjetskim tablicama ove sezone...

Greer je koplje izbacio do 91.29 metara čime je nadmašio 90.71 postavljenih prošlog mjeseca u Carsonu. Naslov prvaka dvostrukom olimpijcu je, inače, osmi uzastopni kojim se drveni sa SP u Edmontonu 2001. izjednačio s bacačem kugle Jamesom Mitchellom, a s 11 titula prvaka bježi im brzi hodač Henry Laskau (1948. - 1958.godine). "Uhvatili ste me umornog: obično riješim sve na startu danas mi je, pak, trebalo dva hica. Šalu na stranu, lijepo je ispisivati povijesne knjige, ali još bi ljepše bilo u Japanu domoći se zlatnog odličja", izjavio je Greer s komentatorske pozicije promatrajući preostale natjecatelje u ljutoj borbi za preostala dva mjesta koja u Indianapolisu osiguravaju put na SP. Drugo je mjesto dohvatio Mike Hazle (75.06) dok je treći bio Justin St Clair (74.71).

Ženski je troskok, pak, pripao Shani Marks koja je sa 14.08 osvojila naslov prvakinje ispred Yvette Lewis (13.59) te Erice McLain (13.57). 10000 metara je pripalo Deeni Kastor inače brončanoj matatonki s Olimpijskih igara u Ateni 2004. dok je Somalijac rođenjem Abdi Abdirahman bio najbrži u muškoj konkurenciji.

Vrijedi još izdvojiti 9.98 Tysona Gaya u prvoj kvalifikacijskoj rundi stotke te najaviti vatrometnih 200 metara na kojih će jedan od četvorice (Dix, Gay, Carter, Spearmon) koja su dionicu ove sezone istrčala ispod 20 sekundi (a tu je još i olimpijski pobjednik Crawford) izvisjeti te SP promatrati iz ugode kućnog naslonjača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!