Nogomet

Espanyol ostao bez wild carda

Maja Giljanović • subota, 23.06.2007.

Disciplinska komisija UEFA-e nije udovoljila zahtjevu katalonskog kluba da mu kao ovosezonskom finalistu Kupa UEFA dodijeli pozivnicu za sljedeće sezonu potrebnu zbog tek 11. pozicije u španjolskom prvenstvu...

"Usprkos sjajnoj europskoj kampanji Espanyola te uistinu izvrsnom nizu rezultata, pravila su jasna i nepodložna izmjenama", objašnjeno je na službenim UEFA-inim stranicama.

Ideja o pozivnici čelnicima Španjolaca javila se još u Glasgowu 16. svibnja, a temeljila se na skoru po kojem Espanyol cijelu sezonu nije ubilježio poraz, a na putu do konačnog su slavlja posustali tek nakon jedanaesteraca protiv Seville. Budući je Juande Ramosova momčad izborila Ligu prvaka, njeno mjesto ostaje ispražnjeno pa su preko najprije Katalonskog potom Španjolskog saveza okušali sreću.

"Razočarani jesmo, ali odluka UEFA-e nije neočekivana. Upozoravali smo navijače da su šanse malene i sada nam preostaje dati sve od sebe ne bi li ih što ranije razveselili te kroz Primeru ostvarili povratak u Europu".

Espanyol je inače Kup UEFA izborio osvajanjem prošlogodišnjeg Kupa Kralja, a nakon izbacivanja slovačke Artmedije u prvom kolu, osvojili su skupinu u konkurenciji Ajaxa, Sparte, bečke Austrije te Waregema (sve četiri pobjede). U prvoj eliminacijskoj rundi izbacili su Livorno (slavili i u Italiji), uslijedila je Maccabi Haifa, a da se na Montjuicu sprema nešto veliko postalo je jasno nakon eliminacije Benfice. U oba je polufinalna susreta zatim platio Werder, a nakon remija na Hampden Parku izgubili su od Andalužana nakon jedanaesteraca (3:1) postavši prva momčad u povijesti Kupa UEFA bez ijednog jedinog poraza - UEFA svejedno nije imala razumijevanja...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!