Tenis

Senzacionalna Nika

Maja Giljanović • utorak, 26.06.2007.

U danu krcatom hrvatskim interesima (svih pet predstavnika Wimbledon otvaraju upravo danas) prvi je svoj nastup okončala Nika Ožegović i to na maestralan način protiv renomirane protivnice, Njemice Anne-Lene Grönefeld...

22-godišnja je Zagrepčanka iskoristila povoljan ždrijeb koji joj je kao nagradu za uspješno apsolvirane tri runde kvalifikacija u Roehamptonu dodijelio imenom atraktivnu Grönefeld, ali isto tako igračicu potpuno van ikakve forme.

Otežala je također 22-godišnjakinja, naime, u dosadašnjem dijelu sezone deset puta ispadala u prvim kolima turnira te je upisala ukupno tek četiri pobjede. Dvije su, pak, stigle u travnju u praktički jedinom svijetlom tjednu ove godine - Fed Cup susretu protiv Hrvatske kad je prigodom našeg gostovanja slavila u oba pojedinačna susreta protiv Jelene Kostanić-Tošić te Ivane Lisjak.

186. igračica svijeta je 51 mjesto bolje rangiranu suparnicu ostavila bez doslovce trunke nade da će u svom četvrtom pokušaju na travi All England Cluba ubilježiti svoju prvu pobjedu. Članica TK Ponikve se, naprotiv, u svom debiju na Grand Slam turnirima postavila manirom iskusne igračice odavno verzirane na atmosferu koja vlada na WTA touru dok je, znamo, dosadašnji tijek karijere provodila uglavnom na ITF Challenger turnirima. Pokoji izlet među Top-igračice dao je, međutim, naslijediti potencijel Zagrepčanke - u Estorilu je, primjerice, porazila 47. igračicu svijeta, Ruskinju Mariju Kiriljenko.

Da je u odličnoj formi nagovijestila je i na zagrebačkom Challengeru (finale), a nastup u glavnom ždrijebu Wimbledona je izborila pobjedama protiv redom bolje rangiranih: Belgijanke Maes, četvrte nositeljice Francuskinje Cohen-Aloro te Slovenke Klepač.

Nika je prvi set prelomila s dva uzastopna breaka nakon 3:3, a prošle godine 14. igračica svijeta raspala se već u drugom gemu drugog seta. Break za 2:0 pokazao se odlučujućim jer je Njemici ponestalo nade za eventualni preokret koji je, pak, potpuno onemogućen još jednim oduzimanjem servisa za 5:1. Prvi pokušaj servisa za proboj u drugo kolo Nika je propustila (sasvim razumljivo), ali je potom nakon propuštene prve meč-lopte na servis Grönefeld zgotovila posao te nakon nešto više od sat vremena igre izborila susret protiv bolje iz dvoboja Slovenke Srebotnik te Britanke Baltache.

1. kolo:
Ožegović (Hrv) - Grönefeld (Njem) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!