Nogomet

Hajduk i Slaven u balkanskom loncu

Tomislav Globan • četvrtak, 28.06.2007.

S velikim nestrpljenjem u Splitu i Koprivnici očekuje se petak, odnosno ždrijeb 1. pretkola Kupa Uefe. Već se otprije znalo da će oba naša predstavnika u tom natjecanju biti nositelji, no tek smo danas saznali konačnu listu potencijalnih protivnika naših klubova...

Razlog ovoj neizvjesnosti dobro je poznata Uefina nepredvidiva i manipulacijama sklona politika podjele klubova u tri geografske regije koja je tek danas objavljena na službenim stranicama Europske nogometne federacije.

Hrvatski su klubovi smješteni u južno-mediteransku skupinu koju uglavnom čine klubovi iz jugoistočne Europe. Kako su i Hajduk i Slaven Belupo nositelji, protivnik će im biti jedan od sljedećih nepostavljenih klubova:

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Široki Brijeg (BiH)
Zrinjski (BiH)
Vardar (Mkd)
Rabotnički (Mkd)
Besa (Alb)
Teuta (Alb)
Hibernians (Mal)
Sliema Wanderers (Mal)
Rudar Pljevlja (CG)
Budućnost Podgorica (CG)
Santa Coloma (And)

Čak šest od 11 potencijalnih protivnika Splićana i Koprivničana klubovi su iz zemalja bivše Jugoslavije. S obzirom na rasprodaju kojoj su Podravci podlegli ovog ljeta, za dobrobit hrvatskog koeficijenta ne bi bilo loše da sreća pomazi momčad Krunoslava Jurčića te im sredinom srpnja podari gostovanje u Andori ili Malti.

S druge strane, Hajduk bez obzira na trenutne loše vijesti s priprema, ne bi smio imati problema ni s kim od navedenih klubova. Ipak, nakon velikih razočaranja proteklih sezona, nije "zgorega" puhati i na hladno...

Ždrijeb u Nyonu zakazan je u 13:30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!