Ostali sportovi

Holyfield nastavlja s pobjedama

Maja Giljanović • nedjelja, 01.07.2007.

22 godine nakon prelaska u profesionalne vode s brončanom medaljom s Olimpijskih igara u Los Angeleseu 1984. godine u džepu, Evander Holyfield je nastavio niz započet u kolovozu lani protiv Batesa, uslijedili su Oquendo te Maddalone u studenom odnosno ožujku da bi noćas pao Lou Savarese, a sve ne bi li vratio jedan od pojaseva prvaka te postao najstariji svjetski prvak u povijesti...

Cilj je nadmašiti Georgea Foremana koji je 1994. protiv Moorera postao najstariji (te ujedno 20 godina nakon prvog osvojenog pojasa postavio novi rekord u intervalu između dva naslova svjetskog prvaka).

Noćas je u El Pasu 44-godišnji Holyfield upisao svoju 42 pobjedu (od kojih je 27 nokauta, osam je, pak puta poražen, a dvaput je borba završila neodlučeno) jednoglasnom odlukom sudaca nakon isteka 10. runde porazivši nekadašnjeg (1997.) upravo Foremanovog izazivača, tri godine mlađeg Savaresea.

Holyfield je na na koncu skupio 293 nasuprot protivnikovih 268, a priču je umalo okončao u devetoj rundi: ubojita ljevica je Savaresea poslala na koljena, ali unatoč preživljenom odbrojavanju pitanje pobjednika nije bilo upitno.

Real Deal Holyfield je inače upravo proslavio 10 godina od slavnog okršaja s Tysonom i odgriženog komadića uha u trećoj rundi borbe za naslov po WBC verziji, a kako sam kaže: "oprostio jesam, ali ne mislim se više boriti s Tysonom iz jednostavnog razloga što nema pojas. Nema smisla".

Nakon noćašnje borbe je, pak, izjavio: "Dijelom sam tek zadovoljan, želio sam ga dokrajčiti u ranoj fazi kombinacijom udaraca, ali dajmo i njemu zasluge; dobro se kretao i nij bilo nimalo jednostavno. Kakogod pobjeda je tu, idemo dalje", a što je dalje?

Uzbekistanac Ruslan Čagajev - WBA, Kazahstanac Oleg Maskajev - WBC ili Ukrajinac Vladimir Kličko - IBF...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!