Zimski sportovi

Bertuzzi u Anaheimu, Nylander popisao za Capitalse

Adam Bajić • utorak, 03.07.2007.

Jedan od traženijih napadača prijelaznog roka, Todd Bertuzzi, potpisao je ugovor s prvacima Ducksima, dok je dosadašnji centar NY Rangersa Michael Nylander još jedan u nizu igrača koji su došli u Washington ovoga ljeta…

Iako su u Detroitu željeli produžiti suradnju s Bertuzzijem, on se kao slobodan igrač odlučio potpisati dvogodišnji ugovor s Ducksima. Tako su se branitelji naslova pojačali na pozicijama gdje igraju dva veterana, Niedermayer i Selanne, a koji još nisu odlučili hoće li nastaviti karijeru.

Nylander je dolazak centara Gomeza i Druryja na Broadway shvatio kao signal za svoj odlazak. Nova destinacija mu je Washington, koji je ambiciozno krenuo u obnovu momčadi za narednu sezonu. Ugovor je sklopljen na četiri godine, a švedski napadač će godišnje zarađivati oko 4.9 milijuna dolara..

Jučer nisu mirovali ni Kingsi. Četiri iskusna igrača stigla su pomoći izboriti doigravanje. Nagy iz Dallasa, Handzus iz Chicaga i Calder iz Detroita pojačat će napad, a u obrani će zaigrati sve bolji Preissing (Ottawa).

Calgary se pojačao veteranom Nolanom koji je došao iz Phoenixa, a Kanađani su i produžili ugovor s braničem Regehrom. Za Atlantu su potpisali branič Klee te napadači Todd White i Perrin. 22 milijuna dolara vrijedan petogodišnji ugovor, potpisao je branič Roman Hamrlik s Montrealom. Za Canadiense je potpisao i Smolinski na godinu dana. Centar Red Wingsa Lang je novi član Chicaga.

Dva veterana, Sykora i Sydor bit će solidan dodatak mladoj momčadi Penguinsa, u nadi da naprave korak više u doigravanju. Oba igrača dobivat će 2.5 milijuna dolara po sezoni, kroz dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!