Zimski sportovi

Pojačali se Devilsi, zbogom za Roenicka

Krešimir Ferlak • četvrtak, 05.07.2007.

Početak prijelaznog roka bio je pravo ludilo. Nakon dva dana puna događanja, uslijedila su dva mirnija, no ipak, bilo je dosta promjena te smo ostali bez još jednog legendarnog igrača...

Nakon što su izgubili Scotta Gomeza i Briana Rafalskog, New jersey Devilsi su morali krenuti u ofenzivu. To se i desilo potpisima uovora sa odličnim napadačem Dainiusom Zubrusom te češkim braničem Karelom Rachunekom. Zanimljivo, nakon što je Gomez stigao iz Devilsa u mrske im Rangerse, Rachunek je išao obrnutim putem. On je naime zadnje sezone nosio dres kluba sa Broadwaya.

Osim Devilsa aktivni su bili i Calgary Flamesi. Oni nisu previše trgovali, već su produžili ugovore sa najbitnijim igračima. Kapetan Jarome Iginla i branič Robyn Regehr produžili su vjernost Calgaryu i to je njihov najbolji mogući posao. Uz to, klubu su pridodali i veterana Owena Nolana, koji se nada nakon loše sezone u Phoenixu, podsjetiti na stare dane u dresu Flamesa.

Još svakako treba spomenuti da su Buffalo Sabresi napokon uspjeli i zadržati jednog igrača. Finalisti Istoka u zadnje dvije godine potpisali su finskog veterana Teppa Numminena na još jednu sezonu. To je odličan posao, uz to treba reći da Teppo ima najviše nastupa u Nhl-u od svih europljana. Odigrao je čak 1 314 utakmica.

Uz sve te nove dolaske igrača, dogodio se i jedan odlazak. Jeremy Roenick završio je karijeru. Bio je jedan od najboljih američkih igrača u zadnjih 20 godina. U karijeri koja je počela 1988 nastupao je za Chicago, Philadelphiu, Los Angeles i Phoenix u kojem je završio karijeru. Igrao je finale je Stanley Cupa 1992. sa Chicagom, čak 9 puta je inastupao u All Star utakmici, a bio je i član srebrne ekipe SAD-a na Olimpijadi u Salt Lake Cityu. U impresivnoj karijeri odigrao je 1252 utakmice i imao 1170 poena (495 golova i 675 asistencija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!