Automoto

Ecclestone: "Vozačima ne prijete sankcije!"

Maja Giljanović • četvrtak, 05.07.2007.

U podugačkom razgovoru za londonski Times vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone je kategorički odbacio nagađanja o možebitnom oduzimanju bodova Lewisu Hamiltonu te Fernandu Alonsu, ukoliko istraga pronađe dokaze upletenosti McLaren Mercedesa u aferu koju je započela krađom informacija engleskog tehničara zaposlenog u scuderiji, Nigela Stepneyja, iz Ferrarijeve tvornice u Maranellu...

Stepney je ranije ovog tjedna otpušten, a McLaren je uzvratio suspenzijom Mike Coughlana, 48-godišnjeg šefa tehničkog odjela uz ogradu da sama momčad nije ni u kom slučaju upletena u prljave poslove nego je, naprotiv, Coughlan surađujući sa Stepneyjem postupao samoinicijativno.

Ecclestone je pojasnio da FIA mora najprije "utvrditi jesu li podaci izneseni iz talijanskog tabora uopće upotrebljeni". Ukoliko jesu slijedi "istražiti jesu li i na koji način utjecali na performanse bolida". Dokaže li se foul-play, McLarenu prijeti oduzimanje bodova u poretku konstruktora (Englezi su nakon osam odrađenih utrka vodeći sa 114 bodova ispred Ferrarija koji je na 89), ali vozači su mirni.

Vezane vijesti

"Hamilton i Alonso mogu biti potpuno mirni; ne sumnjamo da su imali ikakvih saznanja o cijelom slučaju", dodao je Ecclestone upitan za dvojac koji je uoči nedjeljne utrke u Silverstoneu na prva dva mjesta u pojedinačnom poretku (dvostruki svjetski prvak za rookijem kaska 14 bodova).

Ferrari je, pak, nezadovoljan McLarenovim pojašnjenjem izdao službeno priopćenje u kojem vlasnik momčadi Luca Cordero di Montezemolo kaže: "Ron Dennis tvrdi da njegova momčad ne smije snositi posljedice, ali nije nas zadovoljilo njegovo poprilično nemušto objašnjenje. Stoga ćemo na sve načine od FIA-je tražiti da prodre do same srži ovog nemilog incidenta".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!