Ostali sportovi

Belgijski double u Gentu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.07.2007.

Na oduševljenje Belgijaca, domaćina druge etape ovogodišnjeg Tour de Francea, flandrijski je dvojac Gert Steegmans/Tom Boonen ubilježio prva dva mjesta nakon uzbudljive završnice masovnog sprinta 168.5 kilometara dugačke dionice...

Kao kladioničarski favorit za pobjedu na ravničarskoj etapi putevima klasičnih belgijskih utrka (Gent-Wevelgem, Tour po Flandriji te Het Volk), koja se vozila od Dunkerquea na sjeveru Francuske do Genta, od samog je početka slovio 26-godišnji Boonen kojem je, međutim, momčadski kolega iz Quickstepa za dlaku u neizvjesnom foto-finišu (službena je internet stranica utrke pobjednikom najprije proglasila upravo iskusnijeg Boonena) odnio pobjedu te upisao svoju etapnu pobjedu na jednoj od velike trojke (Tour, Giro, Vuelta).

Treće je mjesto pripalo Talijanu Filippu Pozzatu, a izvrstan je posao odradio jučerašnji pobjednik McEwen koji je usprkos bolovima u glavi te razderanom koljenu nakon jučerašnjeg pada zauzeo šestu poziciju. Ni današnji inače dan nije prošao bez nezgoda, a najteže je stradao vodeći u poretku Fabian Cancellara. Švicarac je u sudaru tridesetorice vozača, čini se, ozbiljno povrijedio lijevi zglob, a utjehu može naći u činjenici da je do pada došlo manje od tri kilometra prije konca utrke pa je ciljem prošao u vremenu pobjednika i zadržao maillot jaune.

Sutra je na rasporedu najduža etapa ovogodišnjeg (94.) izdanja Toura, 236.5 kilometara duga dionica između belgijskog Waregema i francuskog Compiegnea jugoistočno od Pariza.

Rezultati:
1. Steegmans (Belgija, Quickstep) 3:48.22
2. Boonen (Belgija, Quickstep) 0.00
3. Pozzato (Italija, Liquigas) 0.00

Poredak:
1. Cancellara (Švicarska, CSC) 8:36.13
2. Klöden (Njemačka, Astana) +0.13
3. Millar (Velika Britanija) +0.21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!