Nogomet

Čelnici Legije uzvraćaju udarac huliganima

Maja Giljanović • utorak, 10.07.2007.

Predsjednik Legije čiji su navijači izazvali težak incident na prvoj utakmici 2. kola Intertota na gostovanju kod litavske Vetre najavio je odlučne mjere ne bi li istjerao na čistac huligane koji bacaju loše svjetlo ne samo na poljski nogomet nego i na poljsko-ukrajinsko domaćinstvo Eura 2012. godine...

Leszek Miklas je, naime, sazvao konferenciju na kojoj je razočaran postupcima navijača, procjenjuje se inače da ih se preko 3000 uputilo preko granice, izjavio: "Ne mislimo više tolerirati ni najmanji incident ijednog jedinog navijača koji narušava ugled kluba, prvenstva, reprezentacije i Poljske uopće. Pozivamo stoga odgovorne u ministarstvima da nam pomognu u identifikaciji izgrednika. Učinit ćemo sve da im unedogled zabranimo pristup stadionu, ali i da ih izvedemo pred sud".

Dodao je da će od starta sezone samo klupskim pretplatnicima biti dopušten ulaz na stadion, a tri će sljedeće godine biti zabranjeni organizirani odlasci na europska gostovanja. Ukoliko ih, naravno, bude jer je UEFA najavila oštre sankcije protiv klubova incidentnih navijača što je dokazala prošle godine izbacivši Feyenoord iz Kupa UEFA nakon nereda protiv francuskog Nancyja.

Uefina Disciplinska komisija će se, pak, sastati sutra; snimke nereda su već dopremljene u Nyon i čeka se još samo očitovanje osmerostrukog prvaka Poljske. Podsjetimo: na poluvremenu su Poljaci nezadovoljni igrom i rezultatom (2:0) protiv kluba nekadašnjeg hajdukovca Marijana Budimira demolirali stadion u Vilniusu te je incident okončan nakon oštre intervencije policijskih postrojbi (konjice!) koja je suzavcima, vodenim topovima i gumenim mecima na koncu smirila situaciju. Uhićena 26-ica još je uvijek u pritvoru, a suparnik Blackburna u sljedećoj rundi Intertota mogla bi vrlo lako i bez uzvratnog ogleda utakmice koja će, najavljuje predsjednik Poljskog nogometnog saveza, sasvim sigurno biti registrirana s 3:0 za Litavce, biti momčad Vetre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!