Tenis

Tajvanke se tek trebaju ukazati

Maja Giljanović • srijeda, 11.07.2007.

Krasno (pre)uređene terene na splitskim Firulama još uvijek isprobavaju samo Fed Cup reprezentativke Hrvatske budući protivnice iz Kineskog Tajpeha još uvijek nisu doletjele u Split...

Neobičnost situacije je na današnjoj konferenciji za novinare u krugu TK Split potvrdio i izbornik Goran Prpić: "Nikad dosad nisam čuo da protivnik na gostujuće terne pristiže dva dana uoči samog dvoboja. Potez Tajvanki je uistinu začuđujuć, međutim, ujedno znači da moramo biti još oprezniji jer očigledno pršte samopouzdanjem".

Usprkos široj (ma i užoj također) javnosti nepoznatim imenima, protivnice Hrvatske u dvoboju za ostanak u Svjetskoj skupini II sve su samo ne bezazlene protivnice. Nijedna naša igračica dosad se u pojedinačnoj konkurenciji nije sastajala s Azijkama, štoviše, ne znaju im ni imena, ali mjesta podcjenjivanju sasvim sigurno nema. Radi se, naime, o reprezentaciji koja nažalost, u stanju u kakvom je hrvatski ženski tenis, stiže kao favorit.

Vezane vijesti

62. Yung-Jan Chan te 112. Su-Wei Hsieh na WTA ljestvici igračica i što je još gore kombinacija Chan/Chia-Jung Chuang koje su 10. odnosno 11. u konkurenciji parova (u sastavu je još Chin-Wei Chan 204.) teže više od naše trenutno petorke koju će Prpić sutra navečer srezati na četvorku: Jelena Kostanić-Tošić (90.), Nika Ožegović (131.), Ivana Lisjak (178.), Ana Vrljić (282.) te Petra Martić (541).

Karoline Šprem nema zbog neugodne povrede ruke, Sanja Ančić također vuče ozljedu pa uzme li se u obzir još i nedavna forma iskusne Splićanke, nominalno prve igračice reprezentacije, ali i neobjašnjivi strah Čakovčanke od nastupa u Fed Cupu, pomoć s tribina ovog vikenda bit će prijeko potrebna. Ždrijeb će se inače održati u petak u 13 sati u splitskom visokokategorniku Lavu, a prvi je susret na programu u subotu u 16. U nedjelju se starta sat vremena ranije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!