Automoto

Rensu u spomen

Sportnet • petak, 13.07.2007.

Ovog vikenda na stazi Laz u Ključu Brdovečkom voze se utrke državnog prvenstva u superkrosu i četverociklima pod nazivom Memorijal Renata Pernara...

Ljubitelji oktanskih sportova ovog će vikenda doći na svoje, ako krenu put Ključa Brdovečkog. Tamo će se u subotu voziti utrke državnog prvenstva za četverocikle, dok je nedjelja rezervirana za utrku PH u superkrosu. Cjelokupni događaj na stazi Laz, nosi naziv Memorijal Renata Pernara - Rensa, mladog i perspektivnog motokrosiste kojeg je njegova obitelj i hrvatskih moto sport prerano izgubio.

Prema najavama u obje konkurencije sudjelovat će i inozemni vozači. Dok će kod četverocikala u subotu to najviše biti slovenske kolege, u nedjelju na superkrosu uz momke iz Dežele stižu i Bugari. Staza je odlično pripremljena i ima dosta novih elemenata koje su tijekom tjedna isprobavali brojni vozači kluba domaćima, organizatora priredbe MCK 97, kao i vodeći u prvenstvu Nenad Šipek. Zabočanin je odvezao kompletan trening na koji su stigli i povratnik na staze Karlo Golub, kao i mlada nada Hrvoje Karas. A prema njihovim potezima, slobodno se može naglasiti kako će utrka dati i dosta elemenata Free styla, discipline koja u svijetu plijeni sve više pažnje.

Utrke u dubotu započinju u 14 sati prvom vožnjom najmanje klase četverocikala Q1, dok je start superkros utrka zakazan u nedjelju u 13.30 sati.

Treba napomenuti da će se ovog vikenda, dok su "prašinari" u Ključu, na Grobniku voziti utrke cestovnih moto utrka u sistemu Alpe-Adria kupa te prvenstva Hrvatske...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!