Nogomet

Maribor pregažen u Srbiji, Dacia šokrala St. Gallen

Filip Galić • subota, 14.07.2007.

Uzvratni susreti drugog kola Intertoto Kupa donijeli su određena iznenađenja i preokrete pokazavši da je Europa nemilosrdna i ne oprašta nikakva opuštanja ma kako sigurno vodstvo klub imao iz prethodne utakmice. Sada su to najbolje spoznali Maribor, St. Gallen i Gloria Bistrita...

Nakon što je šokirao Europu izbacivanjem Villarreala, Maribor je prošle godine ispao od beogradskog Partizana nakon prilično izjednačenih susreta u drugom pretkolu Kupa Uefe. Ovaj put je za njih bio koban drugi srpski klub - Hajduk iz Kule koji je ne samo nadoknadio poraz od 2:0 već je podario Slovencima i petardu. Vasiljević je otpočeo seriju golova u 15. minuti, a do kraja poluvremena Maribor je primio još tri gola. U 31. minuti precizan je Komazec, Perić povisuje na 3:0, a u posljednjim minutama Radanović postiže gol za 4:0. Konačnih 5:0 svojim drugim golom postavlja Komazec.

Gloria Bistrita je iz Haife donijela velikih 2:0 i svi su očekivali da će utakmica biti pravocrtna. Maccabi je, međutim, imao druge planove. Gol Maymona u četvrtoj minuti šokirao je domaćine koji, baš kao ni Maccabi prije tjedan dana, nisu uspjeli pronaći pravu igru tijekom prvog poluvremena. Prilika im se ukazala u 37. minuti kada sudac Novo Panić sudi jedanaesterac za domaćina nakon što je srušen Zaharia. Na domaću žalost, Drobne promašuje. Maccabi je to kaznio i u 65. minuti nakon lijepe akcije povisio na 2:0 preko Temada. Utakmica je ušla u produžetke. Maccabi nije uspio konkretizirati konfuziju i nered u momčadi domaćina te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Gloria je u raspucavanju slavila s 3:2 i spasila se od šokantnog ispadanja.

Nakon utakmice u Kišinjevu, nitko nije sumnjao u prolaz švicarskog St. Gallena osim Moldavaca. Iznenađujuće čvrstom i pametnom igrom, Dacia dolazi do vodstva preko Orbua. St. Gallen je pokušao doći do izjednačenja, ali su previše toga promašili i uz to dvaput pogodili okvir gola. Kako ni u produžecima nije bilo golova, u raspucavanju je Dacia slavila s 3:0, najviše zahvaljujući obranama Maxima Andronića.

Slovan iz Bratislave je od 18. minute imao vodstvo od 1:0 preko Dobrotke i držao u šahu Rapid za koji je igrao naš Bazina. Slovan je imao konce u rukama tijekom svih 90 minuta. Problemi su se nastavili i dosegli vrhunac po Rapid kad je u 75. minuti isključen Kulovits, no do kraja su sačuvali mrežu i Austrijanci idu u treće kolo na noge Rubinu iz Kazana.

Rubin je potvrdio premoć nad mađarskim Zalaegerszegom pobijedivši 2:0 golovima Volkova i Nardea. Problema je imao i danski Aalborg koji odlazi u treće pretkolo zahvaljujući golu u gostima od prije tjedan dana. Finska Honka je povela preko Porokare na početku nastavka, da bi Nomvethe u 60. minuti izjednačio i tako odveo Aalborg dalje. Honka svoj europski debi može ocjeniti itekako uspješnim.

U ostalim utakmicama, oni koji su imali prednost su je i povećali. Gent je porazio Cliftonville s 4:0 u Sjevernoj Irskoj, Hammarby je porazio irski Cork s 1:0, Otelul nije imao problema protiv sarajevske Slavije, Cherno More je podebljalo svojih 4:0 iz prve utakmice i pobijedilo Makedoniju s 3:0, a Trabzonspor, iznenađujuće, nije podlegao vrućoj i uzavreloj atmosferi Skadra i porazio je Vllazniju s 4:0.

Uzvratne utakmice drugog kola Intertoto Kupa:
Cliftonville - Gent 0:4 (0:2)
Hammarby - Cork City 1:0 (1:1)
Gloria Bistrita - Maccabi Haifa 0:2 - 3:2 (2:0)
Hajduk Kula - Maribor 5:0 (0:2)
Otelul Galati - Slavija Sarajevo 3:0 (0:0)
Rubin Kazan - Zalaegerszeg 2:0 (3:0)
St. Gallen - Dacia Kišinjev 0:1 - 0:3 (1:0)
Cherno More Varna - Makedonija Skopje 3:0 (4:0)
Aalborg - Honka Espoo 1:1 (2:2)
Vllaznia Skadar - Trabzonspor 0:4 (0:6)
Slovan Bratislava - Rapid Beč 1:0 (1:3)

U zagradama su rezultati prvih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!