Nogomet

Oči Europe uprte u Vilnius i Kostanay

Filip Galić • nedjelja, 22.07.2007.

Danas su na rasporedu posljednje četiri utakmice trećeg kola Intertoto Kupa. Kako su jučerašnji rezultati pokazali, nema favorita ma kako neki parovi zvučali slabo. Imena ne igraju ulogu više u Europi i to je svima jasno. Stoga će svi današnji favoriti, žele li vidjeti UEFA Kup morati dobro prionuti poslu ne bi li pokazali kako im je mjesto tamo.

Blackburn Rovers odlazi u Vilnius na noge Vetri. Vetra iza sebe ima Llanelli i Legiu iz Varšava koju je porazila preko zelenog stola nakon što su Legijini navijači uništili stadion u Litvi u prvoj utakmici, pri rezultatu 2:0 za Vetru. Vetri će ovo biti najjači susret koji je odigrala u europskim natjecanjima, ali ne namjerava se predati. Blackburn je favorit, ali podcjenjivanju skloni Englezi mogu vrlo lako naletjeti na minu.

Najuspješniji kazakhstanski klub u euro-natjecanjima, Tobol Kostanay, nastavlja sa iznenađenjima. Nakon što su u Liberec doputovali sa 1:1, na šok čitave Europe porazili su daleko uglednijeg Slovana i tako igraju protiv OFI Herakliona. OFI nema reputaciju kluba koji bi mu osiguravao ulogu favorita, no htjeli-ne htjeli, protiv kluba iz Kazahstana oni tu moraju biti.

Hajduk iz Kule će na Zvezdinom stadionu ugostiti Uniao Leiriju, koja se priključila u ovom kolu. Hajduk za sebe ima slovenski Maribor kojeg je, nakon poraza 0:2 u Sloveniji u Srbiji razvalio sa petardom što je također predstavljalo svojevrsno iznenađenje. Po imenima najizjednačeniji dvoboj je onaj između Hammarbya i Utrechta. Hammarby ima iza sebe dva kola u kojima je porazio KI Klaskvik sa Farskih Otoka i irski Cork, dok se Utrecht priključuje natjecanju u ovom kolu.

Treće kolo Intertoto Kupa:

Vetra Villnus (LIT) - Blackburg Rovers (ENG)
Tobol Kostanay (KAZ) - OFI Heraklion (GRČ)
Hammarby (ŠVE) - Utrecht (NIZ)
Hajduk Kula (SRB) - Uniao Lieiria (POR)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!