Košarka

Spahija korak do Taua

Branimir Korać • utorak, 24.07.2007.

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Neven Spahija najozbiljniji je kandidat za preuzimanje Tau Ceramice. Nakon raskida ugovora s Maccabijem, Spahija je ušao u pregovore s Tau Ceramicom i vrlo skoro može se očekivati potpis ugovora s klubom koji su prošle sezone vodili Velimir Perasović i Božo Maljković...

Tau Ceramica vrlo vjerojatno ponovno će u sezonu ući s hrvatskim trenerom. Prošle sezone momčad je vodio Velimir Perasović i to vrlo uspješno, no zbog zdravstvenih problema morao se povući s klupe te je do kraja sezone na njoj sjedio čovjek koji je ostavio duboki trag u Splitu Božo Maljković. Sada za mjesto na klupi konkurira bivši hrvatski izbornik Neven Spahija.

Spahija je u Maccabi došao iz Lietuvos Rytasa kao zamjena za Pinija Gershona, no u Izraelu se zadržao tek jednu sezonu. Došao je u nezgodnom trenutku, momčad iz Tel Aviva napustila je glavnina važnih igrača i sve je ostalo na leđima Vujčića koji nije mogao sam vući cijelu sezonu. Ratna situacija otežala je dovođenje pojačanja i ponavljanje Gershonovih uspjeha bila je nemoguća misija.

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Bez obzira na ne baš nezaboravnu sezonu u Tel Avivu, Spahija se našao na listi želja jednog od najvećih klubova Europe u ovom trenutku, Tau Ceramice, koja osim njega na popisu željenih trenera ima i poznatog Turčina Oktaya Mahmutija. Sudeći po izjavama, Spahija je ipak nešto bliže Vitoriji.

Spahijin agent u Španjolskoj već je stupio u kontakt s ljudima iz Ta Ceramice i načelni dogovor je postignut te se očekuje potpis ugovora. "Trenutno nemam angažman, znam da je Tau jedan od najvećih europskih klubova i želio bih trenirati Ceramicu", jasan je bio Spahija iako su ljudi iz Vitorije još uvijek oprezni i tvrde kako postoji nekoliko opcija za popunjavanje mjesta na klupi.

Već do kraja dana moglo bi biti dosta toga jasnije obzirom da se očekuju završni razgovori sa Spahijom te vjerojatno i ostalim kandidatima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!