Nogomet

Modrić: "Wolfsburg kao putokaz"

Zoran Zdelar • četvrtak, 26.07.2007.

Iako je glavna tema današnje konferencije za novinare u maksimirskom Plavom salonu trebala biti susret sa Zadrom ovog vikenda, više se ipak pričalo o Dinamu u Europi. Kapetan Luka Modrić traži od svoje momčadi da u sljedećim susretima igraju kao protiv Wolfsburga…

U maksimirskom Plavom salonu pred novinare su izašla dva ponajbolja Dinamova igrača, Luka Modrić i Etto. Iako je pressica većim dijelom trebala biti okrenuta susretu sa Zadrom, prisutne je puno više zanimala Europa. Nakon uzvratnog susreta s Hazarom, počeli su neki i sumnjati kako će Modri stroj kao pobjednik izaći iz dvoboja sa Slovencima, no Modrić i Etto uvjereni su prolaz.

"Ne poznajem dovoljno Domžale, nismo još o njima ništa pričali, ali je sigurno da ih treba respektirati. Oni su prvaci Slovenije i pobijedili su u obje utakmice Tiranu, tako da se sigurno radi o dobroj momčadi. Kao i u svakoj utakmici, mi očekujemo pobjedu. Za njih igra i moj prijatelj Dario Zahora i čuo sam da su dobro organizirana momčad.", kazao je Modrić.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Vezane vijesti

Na sličnom tragu bio je i Etto, koji se napokon vraća u formu nakon duge pauze. "Moramo paziti da ponovno ne zakompliciramo kao protiv Hazara. Ne smijemo se zavaravati da ćemo lako proći i moramo biti spremni za novu iscrpljujuću borbu. Mislim da ima mnogo prostora za napredak u napadu, ali i u ostalim linijama možemo napraviti puno više.", uvjerena je Dinamova sedmica.

Riječ je vraćena kapetanu Modriću koji se morao još jednom osvrnuti na dvoboj s Hazarom. "Nismo sigurno precijenili vlastite mogućnosti i svjesni smo što možemo napraviti. Znamo koliko možemo i kako trebamo igrati, a mislim da bi nam utakmica s Wolfsburgom trebala biti putokaz. Bez obzira što je to bio prijateljski dvoboj i nije mu se pridavala tolika važnost, moramo ponovno tako igrati, ali nažalost to nismo uspjeli u susretima s Hazarom. Nijemci su davali svoj maksimum, a mi smo se također predstavili u najboljem mogućem izdanju. Stvaramo dosta prilika, ali bismo ih morali i bolje iskorištavati.", smatra Modrić.

Poznato je da je Modrić zadarsko dijete, da je igrao u juniorima Zadra, pa je samim time i zanimljivo čuti što misli o sljedećem protivniku u Prvoj HNL. "Očekujemo ponovno osvajanje tri boda kako bismo nastavili svoj pobjednički niz. Što se tiče bivših suigrača, nema ih više mnogo u prvoj momčadi Zadra koje poznajem. Ima nekoliko igrača iz juniorskih dana, znam primjerice vratara Subašića i on je trenutno u izvrsnoj formi, no nisam ni s kim u kontaktu. Nadam se da Subašić neće i protiv nas skidati sve kao protiv Hajduka."

Podsjetimo kako je Dinamova uprava odlučila nagraditi gledatelje besplatnim ulazom na subotnji susret sa Zadrom kao znak zahvale za fantastičnu podršku svih 120 minuta protiv Hazara. Hvalevrijedan potez, a nadamo se da će Zagrepčani iskoristiti ovu priliku i pohoditi Maksimir u većem broju. I dalje loša posjećenost utakmica ostaje trn u oku Dinamove uprave, a čak ni znatno snižavanje cijena nije dovelo zasad do osjetnijeg povećanja interesa gledatelja.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!