Rukomet

U posljednoj sekundi izbjegli blamažu

Petar Plevnik • petak, 27.07.2007.

Nakon jučerašnje uvjerljive pobjede nad Alžirom, hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina u svom drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu uspjela je odigrati tek neriješeno s Argentinom...

Iako je Argentina puno kvalitetnija od Alžira, najslabije reprezentacije u skupini, malo je tko očekivao da izabranici Slavka Goluže neće upisati i drugu pobjedu na prvenstvu, a kamoli da ćemo spašavati bod doslovno u posljednjim sekundama.

Počelo je u skladu sa očekivanjima; nakon samo osam minuta igre Hrvatska je imala vodstvo od 4:0, no kako je igra odmicala Argentinci su se sve više približavali, pa je već u 18. minuti rezultat bio izjednačen, 8:8. Ipak, do kraja prvog dijela Hrvatska uspijeva stvoriti novu prednost, pa se na odmor otišlo se prednošću naših od 14:12.

Prednost Hrvatske trajala je do 39. minute, kada Argentinci ponovno izjednačuju (17:17). Nakon toga ponovno je uslijedila bolja igra naših, koji u nekoliko navrata stvaraju prednost od po dva pogotka prednosti, da bi posljednje vodstvo imali u 53. minuti, kada je na semaforu stajalo 24:23 za Hrvatsku. I onda slijedi neobjašnjivi pad u igri naših. Argentina pogotkom Fernandeza u 54. minuti po prvi puta na susretu dolazi u vodstvo (25:24), da bi Raković u 57. minuti poravnao na 25:25. Sever radi korake u napadu, a Vainstein iz kontre u 58. minuti zabija za novo vodstvo Argentine, 26:25. Spas od blamaže stigao je doslovce u posljednjoj sekundi, kada Karačić zabija za konačnih 26:26.

U redovima Hrvatske najbolji je bio Manuel Štrlek sa šest pogodaka, dok su Josip Ilić te Luka Raković postigli po četiri pogotka. Dobar učinak ostvario je i vratar Ivan Pešić sa 12 obrana. S druge strane, našima je najviše muka zadao Federico Fernandez sa sedam pogodaka, dok je vratar Galarza obranio 16 udaraca.

Posljednji susret u grupi Hrvatska igra sutra protiv Irana, koji je danas bio bolji od Alžira sa 31:28.

Svjetsko prvenstvo do 19 godina, Bahrein, skupina B, drugo kolo:
Argentina - HRVATSKA 26:26, Alžir - Iran 28:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!