Ostali sportovi

Tisott: "Hrvatska mala zemlja za velika natjecanja"

Kristian Hohnjec • subota, 28.07.2007.

Hrvatska će krajem nadolazećeg mjeseca ugostiti Svjetsko prvenstvo, najbolji roller-skijaši pohodit će Hrvatsko Zagorje, a centralno središte natjecanja bit će Oroslavje. Mjesec dana uoči početka visoko izaslanstvo Svjetske skijaške federacije došlo je provjeriti kako teku pripreme...

U ugodnoj atmosferi terma Jezečica održana je press-konferencija kojoj su nazočili Švicarac Jürg Capol, te Francuz Pierre Tissot. Capol, direktor svih utrka nordijskog skijanja, rekao je: "Rolanje nije novi sport, povijest rolanja veoma je dugačka. Na početku rolanje je bilo trening za cross-country, a kasnije se razvilo u samostalan sport".

Prvo Svjetsko prvenstvo održano je 2000. godine u Rotterdamu, a natjecanje u Hrvatskoj bit će četvrto po redu. Prvotno je domaćin trebao biti Bergamo, "Ovo prvenstvo je trebalo biti u Bergamu, no bilo je poteškoća, pa je Hrvatska uskočila. To je bilo moguće zbog toga što imate jako dobar organizacijski odbor. I naravno nadaleko je poznato alpsko skijanje, luda atmosfera Snježne Kraljice i čitava organizacija, te smo vrlo zadovoljni da će se prvenstvo održati u Hrvatskoj".

Pripreme za natjecanje teku bez problema, direktor utrke Albert Kontak naglasio je da su "staze spremne, te da bi se utrke mogle održati danas". Capol takoðer nema nikakvih pritužaba na organizaciju natjecanja: "Nakon mog dolaska, puno smo raspravljali i otvoreno razgovarali o samoj organizaciji, vrlo sam sretan što su osnovne mjesec dana prije napravljene. I na kraju mogu samo poželjeti sreću za sljedeći mjesec, te se veselim što ću moći prisustvovati utrkama".

Prva utrka na rasporedu je 30. kolovoza u Bistri, a uz Oroslavje, domaćin će biti i Stubičke Toplice. Natjecanje će po prvi puta izravno prenositi nacionalna televizija, tako da će se utrke moći pratiti na drugom programu HRT-a. Inače, najavljeni su roleri iz 20 zemalja, a nadamo se da će Svjetsko prvenstvo pomoći u popularizaciji ovog relativno novog sporta i u ostalih hrvatskim krajevima. Zaključit ćemo s izjavom tehničkog direktora utrke Pierra Tisotta: "Hrvatska je mala zemlja za velika sportska natjecanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!