Nogomet

Rakitić ostao bez trofeja

Petar Plevnik • subota, 28.07.2007.

Nogometaši Bayerna osvajači su ovgodišnjeg izdanja njemačkog Liga kupa. U finalnom dvoboju odigranom u Leipzigu, momčad Ottmara Hitzfelda pogotkom Miroslava Klosea svladala je Schalke...

Bayern je u finalni dvoboj ušao sa ček šest novih imena u odnosu na polufinali dvoboj sa Stuttgartom, između ostalog i bez kažnjenog Van Bommela te lakše ozlijeđenih Riberya i Schwinsteigera, dok je svoje mjesto u momčadi Schalkea i ovaj put od prve minute našao Ivan Rakitić.

Upravo je novi hrvatski reprezentivac stvorio prvu ozbiljniju situaciju na utakmici, odlično izvedenim slobodnim udarcem sa preko 25 metara koji zaustavlja Kahn. Gotovo u prvom ozbiljnijem pokušaju prema vratima Schalkea Bayern je stigao u vodstvo, ponajviše zahvaljujući lošoj reakciji Krstajića, koji u 29. minuti poklanja loptu Kloseu, a pojačanje Bayerna lakoćom prebacuje istrčalog Neuera za vodstvo Bavaraca.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Bayern, koji prijeti preko Lella u 49. i Hamita Altintopa u 51. minuti, no u oba navrata udarci odlaze pored gola. Najbolju prigodu za izjednačenje blijeda momčad Schalkea imala je u 58. minuti, kada Kuranyi puca sa ruba 16-erca, no Kahn odličnom reakcijom spriječava pogodak.

S druge strane, Bayern je točku na i mogao staviti u 69. minuti, nakon što obrana Schalkea, točnije Rafinha, predaje loptu Kloseu, koji pronalazi Altintopa, no dojučerašnji igrač Schalkea promašuje sam pred Neuerom. Unatoč tome, Bayern je protiv danas blijedog Schalkea lakoćom očuvao stečenu prednosti i na najbolji mogući način započeo novu sezonu.

Njemački Liga kup, finale
Schalke - Bayern 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!