Ostali sportovi

Maja Golub srušila 33 godine star rekord

Maja Giljanović • subota, 28.07.2007.

22-godišnja Maja Golub iz zagrebačke je Mladosti na Prvenstvu Hrvatske koje se ovog vikenda održava u Varaždinu skinula prastari već rekord na stotki Jelice Pavičić...

Još u lipnju se 11.55 postavljenih u Sofiji 1974. godine našlo u opasnosti kada je Golub istrčavši svoj osobni rekord upisala samo stotinku slabije vrijeme da bi danas, međutim, ta ista stotinka bila na njenoj strani.

Novi hrvatski rekord iznosi 11.54, a sasvim sigurno će poslužiti kao dodatni impuls u pokušaju dostizanja olimpijske norme; u Peking se, naime, odlazi s 11.42 dok je norma za predstojeće Svjetsko prvensvto u Osaki dvije stotinke viša.

Na Prvenstvu inače sudjeluju redom ponajbolji hrvatski atletičari među kojima i osvajači brojnih odličja s netom okončanih prvenstava mlađih juniora u Ostravi, juniora u Hengelou te atletičara do 23 godine u Debrecenu. Nedostaje samo prva violina Blanka Vlašić koja se za Japan sprema po odavno zacrtanom planu i programu oca joj Joška i trenera Bojana Marinovića i u ponedjeljak putuje u Solun na Thessaloniki Olympic Meeting.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!