Nogomet

Dvanaest kandidata iščekuje nagradu u obliku Kupa UEFA

Filip Galić • nedjelja, 29.07.2007.

Danas je na rasporedu posljednjih šest uzvratnih utakmica trećeg kola Intertoto kupa. Nakon što smo jučer dobili pet putnika koji su bili više ili manje očekivani, današnji parovi jamče veoma zanimljive okršaje sa puno neizvjesnosti. S obzirom na klubove u kojima igraju, dosta hrvatskih igrača će danas pomagati svojim klubovima u prodoru na drugo pretkolo Kupa UEFA.

Hamburger SV je pred tjedan dana očekivao prilično lagani posao protiv moldavske Dacie. No ono što im se dogodilo je isčekivanje slično onom Dinama protiv Khazara u Bakuu. Dacia je došla rano u vodstvo, a Nijemci su uzvratili tek pred kraj utakmice golom van der Vaarta. Hamburger SV je danas ogromni favorit i sve osim njihove sigurne pobjede bila bi fantastična senzacija. Dacia se iskazala već na gostovanjima, kada su preokrenuli 0:1 deficit iz prve utakmice protiv St. Gallena i prošli na jedanaesterce. Za HSV će danas nastupiti vrlo vjerojatno Ivica Olić koji će svakako biti jedna od prvih oštrica njemačkog napada.

Rapid Beč, čije će boje danas braniti Mate Bilić i Mario Bazina će imati neugodan zadatak na stadionu Tsentralnyi u Kazanu. Grad u Sibiru koji je poznatiji po zatvoru nego nogometu će danas pokušati uloviti dva gola deficita u koja su ih, svojim golovima pred tjedan dana, gurnuli Mate Bilić i Steffen Hoffman.

Poraze od 0:1 će danas na domaćima terenima loviti OFI Heraklion i Uniao Leiria protiv kazakhstanskog Tobola iz Kostanaya i Hajduka Kule. Dvoboj Uniaa Leirije i Hajduka je za nas posebno bitan jer ukoliko Hajduk prođe, Hajduk ide jedno mjesto gore na listi nenositelja mediteranske skupine drugog pretkola Kupa UEFA, a to znači da onda Santa Coloma mora proći Maccabi Tel-Aviv kako bi Hajduk Split postao i službeno nositelj u drugom pretkolu Kupa UEFA (ako prođe Budućnost, naravno). OFI Heraklion će učiniti sve kako bi zaustavio Kazase koji iza sebe već imaju gruzijski Zestaponi i češki Slovan Liberec.

U Utrechtu će se sastati istoimeni domaćin i Hammarby dok će Danci sanjati još jednog predstavnika u Kupu UEFA jer Aalborg ima povoljnih 1:1 protiv Genta. Utakmica između Hamamrbya i Utrechta je u Stockholmu pred tjedan dana završila rezultatom 0:0.

Uzvrati trećeg kola Intertoto Kupa: Hamburger SV (NjEM) - Dacia Kišinjev (MOL) (1:1)
Aalborg (DAN) - Gent (BEL) (1:1)
Utrecht (NIZ) - Hammabry (ŠVE) (0:0)
Rubin Kazan (RUS) - Rapid Beč (AUS) (1:3)
OFI Heraklion (GRČ) - Tobol Kostanay (KAZ) (0:1)
Uniao Leiria (POR) - Hajduk Kula (0:1)

U zagradama su rezultati prvih utakmica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!