Rukomet

Hrvatska po medalju!

Petar Plevnik • utorak, 31.07.2007.

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina borit će se za medalju na Svjetskom prvenstvu u Bahreinu! Pobjedom nad Poljskom izabranici Slavka Goluže kao prvoplasirana reprezentacija u skupini izborili su nastup u polufinalu...

Uoči susreta sa Poljskom postojalo je dosta kombinacija kako izboriti plasman u drugi krug. U nekim kalkucijama naša je reprezentacija čak i uz poraz Argentine od Španjolaca mogla u drugi krug, no naši su igrači odlučili stvar uzeti u svoje ruke i bez ikakvih kalkulacija novom pobjedom osigurati plasman u polufinale.

Hrvatska je dobra ušla susret, pogocima Rakovića i Štrleka naši su poveli sa 2:0 u petoj minuti. Stvari su još bolje izgledale u 13. minuti kada Tojčić zabija za 8:4, što je i bila najveća prednost Hrvatske u prvom dijelu. Do kraja prvog dijela igralo se uglavnom gol za gol, pa su naši na odmor otišli sa tri pogotka prednosti (10:13).

Drugi dio počeo je u istom ritmu kao i završetak prvog, prednošću Hrvatske od tri ili četiri pogotka prednosti. Posljednji put Hrvatske je tri razlike imala u 38. minuti (17:14), nakon čega Poljaci serijom 4:0 u 42. minuti dolaze do prvog vodstva na susretu (18:17).

Hrvatska se ipak uspijeva vratiti, pa je u 46. minuti rezultat bio ponovno izjednačen (20:20). Zatim je ponovno uslijedila loša dionica naših, što Poljaci koriste i u 50. minuti odlaze na tri pogotka prednosti (23:20). Hrvatska se ni tu ne predaje te u tri minute uzvraća serijom 3:0 i u 53. minuti stvari su ponovno na početku (23:23). Posljednjo izjednačenje na susretu bilo je u 57. minuti (25:25), nakon čega Hrvatska preko Duvnjaka i Ilića dolazi do konačnih 27:25.

Prvi strijelac u redovima Hrvatske bio je Hrvoje Tojčić sa osam pogodaka, a još jednu dobru partiju pružio je Manuel Štrlek sa sedam pogodaka. U poljskim redovima najbolji Adamczak sa sedam pogodaka, dok je vratar Wyszomirski upisao 16 obrana.

Hrvatska je današnjom pobjedom osigurala prvo mjesto i plasman u polufinale, gdje će naši omjeriti snage sa drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine II, Švedskom.

U drugom susretu naše skupine Argentina je zahvaljujući pobjedi nad otpisanom Španjolskom uspijela napraviti veliko iznenađenje i osigurati plasman u polufinale, gdje će se susresti sa Danskom.

Svjetsko prvenstvo do 19 godina, Bahrein, drugi krug, skupina I: Poljska - HRVATSKA 25:27, Španjolska - Argentina 27:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!