Vodeni sportovi

Hrvatska dobila nove državne rekorde

HINA • utorak, 31.07.2007.

Hrvatska je na Svjetskim CMAS igrama u vodenim sportovima (svjetsko prvenstvo u plivanju perajama, daljinskom plivanju perajama, podvodnoj orijentaciji, apnei, podvodnom hokeju i podvodnom ragbiju), koje se od nedjelje održava u Bariju dobila nove državne rekorde u disciplini plivanje s perajama, a postavili su ih Sanja Gigović i Marko Rončević, izjavio je u razgovoru za Hinu trener hrvatske ronilačke reprezentacije Ivan Drviš...

Najbolji rezultat postigla je Sanja Gigović u diciplini 400 m plivanje perajama, koja je rezultatom 3"41"40 postavila novi državni rekord, dok je u disciplini 200 m plivanje perajama njen rezultat 1"43"80 s kojim je osvojila 22. mjesto.

U muškoj konkurenciji, Rončevićev državni rekord u disciplini 50 metara plivanje s perajama je 17" s kojim je osvojio 16. mjesto.

Što se tiče natjecanje u ostalim disciplinama, CMAS, koji organizira ovo svjetsko prvenstvo donio je odluku da se sve zemlje koje su nastupale na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah po AIDA-i u Mariboru u disciplini Dinamica diskvalificiraju pa su tako iz ovog natjecanja ispale Hrvatska, Francuska, Venezuela i Meksiko. Hrvastkoj su tako u toj disciplini ostala tri natjecatelja.

Disciplina Jump Blue u kojoj Hrvatska ima svjetsku rekorderku Karlu Fabrio na rasporedu je trebala biti danas, no zbog lošeg je vremena natjecanje odgođeno, dodao je Drviš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!