Rukomet

Idemo po zlato!

Petar Plevnik • četvrtak, 02.08.2007.

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina osigurala je nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Bahreinu! U polufinalnom ogledu protiv Švedske izabranici Slavka Goluže slavili su sa 31:28 te će se za zlato boriti sa vršnjacima iz Danske...

Nakon što je prošle godine u Estoniji uvjerljivo osvojila naslov europskog prvaka, Hrvatska reprezentacija do 19 godina na korak je od osvajanja svjetske titule! Izabranicima Slavka Goluže za taj će pothvat biti potrebno svladati Dansku u finalnom ogledu.

Od prve minute polufinalnog dvoboja sa Švedskom bila je vidljiva odlučnost naših da osiguraju nastup u finalu. Duvnjak i Tojčić osigurali su nam početnih 2:0, a prednost od jednog ili dva pogotka razlike naši su konstatno držali sve do posljednjih pet minuta prvog dijela. Onda je uslijedila još bolja završnica naših, u kojoj Hrvatska predvođena raspoloženim Duvnjakom i Tojčićem na odmor odlazi s prednošću od 18:12.

Prednost od šest razlike nije uspavala naše, pa na otvaranju drugog dijela Hrvatska igra još bolje, što rezultira s velikih devet razlike u 38. minuti (24:15). Ipak, bilo je iluzorno očekivati kako naši mogu držati ovako visok tempo igre čitavih 60 minuta, pa sredinom drugog dijela dolazi do pada u igri, što Šveđani koriste te u 47. minuti dolaze na četiri razlike (26:22).

Vrhunac krize igre Hrvatske stigao je u razmaku od 52. do 57. minute, kada Šveđani serijom 4:0 dolaze na samo pogodak zaostatka (28:27). Ipak, Sever zabija u slijedećem napadu i prekida seriju naših od gotovo šest minuta bez pogotka za 29:27. U preostale tri minute Bogunović zabija dvaput, Carlen jednom, za konačnih 31:28 i više nego zaslužen prolaz Hrvatske u finale.

Bez dvojbe prvo ime današnjeg susreta bio je Domagoj Duvnjak sa 10 pogodaka, koji je još jednom dokazao kako je najbolji kad je to najpotrebnije, dok su odlični bili i Hrvoje Tojčić sa šest te Josip Ilić sa pet pogodaka. Vrijedi izdvojiti i 11 obrana Ivana Pešića. U redovime Švedske najbolji Stenbacken sa osam pogodaka.

U drugom polufinalnom dvoboju Danska se poigrala sa Argentinom, slavivši sa visokih 36:21. Danci su već u prvom dijelu imali osam pogodaka prednosti (19:11), da bi Argentinci potpuno pukli u nastavku susreta, posebice u posljednjih pet minuta, što je na kraju rezultiralo sa uvjerljivih 36:21 za Dansku.

Svjetsko prvenstvo do 19 godina, Bahrein, polufinale:
HRVATSKA - Švedska 31:28, Danska - Argentina 36:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!