Košarka

Domaćin nudi uzvrat

Branimir Korać • petak, 03.08.2007.

Hrvatska i Italija još jednom će odmjeriti snage na turniru u Bormiju. Nakon što su obje reprezentacije uspješno prošle polufinalne prepreke, susrest će se u finalnom dvoboju. Hrvatska je na putu do finala svladala Srbiju dok je Italija bila bolja od Australije...

Iako su igrali bez Rocce, Mordentea, Bargnanija, Vitalija i Hacketta, Talijani su održali pravu lekciju Australiji. Furiozna treća četvrtina odvela je Italiju na prag visoke pobjede koja je potvrđena u posljednjih deset minuta za visokih 86:54.

U izostanku ovih igrača glavnu ulogu na parketu preuze je Massimo Bulleri koji je povukao kada je bilo najpotrebnije, vodio Italiju do visoke prednosti i na kraju susret završio kao najefikasniji igrač na parketu.

Do poluvremena Australija je držala priključak, zaostajala na odmoru svega četiri poena, ali onda Italija već na samom startu drugog dijela radi 13:0, bježi na 43:26 i rješava utakmicu. Što su minute više tekle, prednost je bila sve veća i na kraju je završeno katastrofalno po Australiju 86:54.

Italija je tako ušla u finale gdje će igrati protiv naše reprezentacije u subotu u 20:30 sati. Hrvatska i Italija susreli su se u skupini, a Talijani su tamo slavili 81:70.

U susretu s Astralijom najbolji kod Italije bili su već spomenuti Bulleri sa 17 poena i Galanda s 13. Kod blijede Australije nitko nije ubacio dvoznamenkast broj poena, a najefikasniji s devet poena bio je Mills.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!