Nogomet

"Dinamo danas ima europsku dimenziju"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 06.08.2007.

Kao što je Zdravko Mamić najavio prije nekoliko dana, Boško Balaban novo je pojačanje Dinama. Na Balabanovom predstavljanju pričalo se i o povratku Igora Bišćana, no to se, čini se, ipak neće dogoditi, barem ne u skorijoj budućnosti...

U Plavom salonu okupio se veliki broj novinara, kamermana i fotoreportera, a Dinamo je stigao u sastavu: trener Ivanković - sportski direktor Zoran Mamić - novi napadač Boško Balaban. Hrvatski reprezentativni napadač potpisao je ugovor s Dinamom, a kasnije je u stilu europskih klubova obavio fotografiranje na terenu u punoj opremi i s loptom.

Zoran Mamić ukratko je objasnio proces dovođenja Boška Balabana: "Drago mi je da mogu poželjeti dobrodošlicu Bošku. Sretan sam što smo doveli takvog igrača, zabio je 57 službenih golova u dresu Bruggea u zadnje tri godine. To je igrač kakav nama treba, mi smo u brzoj i kvalitetnoj akciji napravili da je Boško danas s nama i veselimo se da što prije počne igrati utakmice."

Slika 1 od 2.
Foto: gnkdinamo.hr

Zadovoljstvo je isijavao i trener Ivanković: "Ja sam prezadovoljan ovakvim raspletom. Nakon 11 godina opet sam s Boškom, on je tada u Rijeci bio na pragu prve momčadi. Danas je puno bolji, kvalitetniji i iskusniji, a zbog toga očekujem da bude od veliki koristi i klubu i mlađim suigračima. On bi trebao biti izuzetno važan kotačić u stvaranju europskog Dinama, Dinama koji bi trebao biti europska konstanta u narednom razdoblju."

Hrvatski reprezentativac po treći će puta obući dres Dinama, a naglasio je kako je ovo najbolja momčad Modrih u kojoj će igrati: "Ja bih se zahvalio treneru i sportskom direktoru na lijepim riječima. Naglasit ću svoje zadovoljstvo drugim povratkom u Dinamu, nadam se da ću ovoga puta biti još uspješniji nego u prethodna dva navrata. Osjećaj je jako ugodan jer je Dinamo dobio različitu dimenziju u odnosu na prošli put. Krenuli su europskim putem, to pokazuje i momčad koja igra briljantno, jako sam zadovoljan i jedva čekam da počnem."

"Mandžukić i Tadić najbolji mladi napadači u državi"

Trener Ivanković sada ima gužvu u napadu, ali Profesor ne dvoji da će Tadić i Mandžukić moći puno naučiti od iskusnijih suigrača: "Od Balabana zaista dosta očekujem. I momčad i kolege mogu puno profitirati od njega, posebno mlađi igrači koji još sazrijevaju. Tadić je mlad igrač; ne želi ga gol, ali bio je u asistent kod tri gola u Zaprešiću, puno vjerujem u njega i dobit će svoje prilike. Pred njim je jako puno rada, rada i rada, a sigurno je velika budućnost Dinama. Usudim se reći da imamo dva najbolja mlada centarfora u državi, Mandžukić i Tadić mogu jako puno profitirati od Šokote i Balabana. Posebno jer igraju uz Modrića koji je jedan od pet najboljih veznih igrača na svijetu, slobodno to mogu reći."

Kao ni trener Ivanković, Balaban nije htio pričati o Werderu prije nego Dinamo prođe Domžale: ""Treba prvo odigrati protiv Domžala i biti sto posto siguran, a onda ćemo razmišljati o Werderu. Svi znamo kakva je to momčad, Dinamo je isto kvalitetan, ne treba se nikoga bojati i mislim da je u stanju pobijediti svakoga."

Zašto se odlučio baš za Dinamo? Odgovara Balaban: "Bilo je dosta faktora zbog kojih sam došao baš u Dinamo. Zoki i Zdravko bili su jako korektni, dogovorili smo se u 10 minuta oko svega i previše nisam ni čekao da li će se razviti neke druge ponude. Bilo je puno priča, ni ne znam kako bi se nešto završilo. Zainteresirani su recimo bili Bešiktaš, Saint-Etienne, no glupo je sada o tome raspravljati.""

Na pitanje da li će Dinamo u ovom prijelaznom roku napraviti još koji potez, sportski direktor Mamić odgovorio je da to ovisi o situaciji u momčadi: "U ovom trenutku nema ništa novog. Da li će biti teško je reći, ovisi i o utakmicama koje će biti odigrane do kraja prijelaznog roka. Ako se pojavi nešto što bi nas sve zateklo, natjeralo da nekoga dovedemo, onda ćemo to i napraviti, ali u ovom trenutku ne razmišljamo o tome."

Igor Bišćan, prema Mamiću, više nije tema razgovora: " Bišćanom smo razgovarali puno puta, ali njegova odluka je takva kakva je. Njega nogomet sada ne zanima, želi odmak od nogometa, to je njegova odluka i takvom je treba prihvatiti."

Dinamovi navijači će se, stoga, za sada morati zadovoljiti povratkom Boška Balabana, od kojeg Ivanković, očigledno, puno očekuje...

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!