Nogomet

Ivanković: "Hajduku sigurno nije ugodno"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 06.08.2007.

Branko Ivanković najavio je maksimalnu mobilizaciju svoje momčadi za uzvratni susret s Domžalama, a prvih 11 još nije izabrao, premda je najbliže ispadanju iz sastava Sammir...

Iako je Dinamo polučio jako pozitivan rezultat u gostima, Ivanković zna da dvoboj još nije gotov, pa će momčad povesti u karantenu nakon današnjeg treninga: "ez lažne kurtoazije mogu reći da je ovo najvažnija utakmica Dinama ove sezone. Nakon ove utakmice ništa neće biti isto. Mi se maksimalno pripremamo i maksimalno shvaćamo, jer znamo da će Domžale učinit sve ne bi li iznenadili. Odgodili su utakmicu kako bi se dodatno odmorili i motivirali. Očekujem pobjedu i iskorak Dinama u europsku momčad. Domžale dočekujemo s punom mobilizacijom i motivacijom."

Liječnički karton i dalje ne izgleda bajno, lakši problem ima i Luka Modrić: "Imamo problemčić s Modrićem kojeg muči koljeno, Čale se također žalio, dok su ostali igrači s popisa spremni. Vjerujem ipak da će svi moći nastupiti. Znamo da nema Pokrivača koji je ozlijeđen, dobio je udarac u kojem mu je oderan mišić, već je u procesu rehabilitacije. Nema ni Vrdoljaka koji će konkurirati za Cibaliju, a Vugrinec danas počinje s treninzima."

Što to znači u kontekstu prve momčadi? Ivankovića izgleda najviše muči pozicija zadnjeg veznog ("Imamo Chaga ili Tomića"), najavio je povratak Mandžukića (u odnosu na momčad iz Domžala), a kako je najavio siguran povratak Šokote u jedanaestoricu, dvojba ostaje Guela ili Sammir. Sudeći prema trenerovim riječima, vaga pokazuje u korist Guele: "Guela bi trebao početi utakmicu kako stvari trenutno stoje."

Balaban: "Prvo pobijediti, pa razmišljati o Werderu"

Susret s Domžalama prokomentirao je i Boško Balaban: "Ne mislim da Slovenci mogu nešto napraviti, ali kao sportaš sam naučio da prvo treba odigrati jednu utakmicu pa razmišljati o drugoj, a ne preskakati stepenice. Mislim da prvo treba odigrati, a onda razmišljati o Werderu. Mislim da Domžale imaju dobar rezultat s obzirom na stanje stvari na terenu, pa ne vjerujem da nas mogu iznenaditi u Zagrebu."

Slovenski novinari pitali su Ivankovića mogu li Domžale nečim iznenaditi Dinamo: "Sumnjam da nas Domžale mogu nečim iznenaditi jer ih dobro poznajemo, kao i njihov način igre. Mi smo se pripremili protiv Domžala na dvije mogućnosti, tako da sama igra nas ne može iznenaditi. Pojedinci možda i mogu zbog eventualnih naših slabosti. Dočekujemo ih s velikim respektom što dokazuje i da idemo i u karantenu prije utakmice. U svakom slučaju očekujem bolji Dinamo nego što je bio u prvoj utakmici."

Što se tiče Werdera, Ivanković još jednom nije bio posebno raspoložen za priču, a prođe li Dinamo Domžale, Werder će u utakmici protiv Bochuma gledati Zoran Mamić i pomoćnik Rajko Magić.

Zamoljen da prokomentira novi kiks Hajduka, Ivanković je objektivno konstatirao: "Četiri boda su već lijepa prednost, ali naš cilj i zadatak je da pobjeđujemo, pobjeđujemo i pobjeđujemo. Ali da nije ugodno biti u zaostatku četiri boda nakon tri kola - nije. Znam kako bih se ja osjećao. To su problemi s kojima će se oni pozabaviti i rješavati ih. Mi želimo nastaviti svoj pobjednički niz, u prvenstvu, u međunarodnim utakmicama. Na ovaj pobjednički niz igrači moraju biti ponosni, napravili su čudesan rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!