Ostali sportovi

Sada su nezadovoljne - cure

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 06.08.2007.

Ako ste mislili da je kraj - prevarili ste se. U novoj epizodi hrvatske odbojkaške sapunice glavni akter postaje ženska odbojkaška reprezentacija, koja je danas dala javnu podršku predsjedniku Popoviću, te je zaprijetila neigranjem na predstojećem EP-u ne ostane li Popović na čelu Saveza...

Tragikomično, to je izraz koji smo najčešće koristili ili čuli vezano uz događaje u i oko hrvatske odbojke posljednjih mjesec dana. Nakon što je konačno riješen problem muške odbojkaške reprezentacije, i to na zadovoljstvo cijele javnosti koja je dala unisonu podršku Radi Maleviću i njegovim reprezentativcima, iskočio je novi problem, na istoj razini, samo drugog spola.

Naime, sada raspletom nisu sretne odbojkašice koje ne priznaju sjednicu Saveza na kojoj je Malević vraćen na dužnost, pa su se, valjda po uzoru na dečke, odlučile za medijski korak koji se može nazvati i ucjenom. Dopis ženske odbojkaške reprezentacije koji je poslan povodom današnje press konferencije dobili smo putem faksa, te ga u cijelosti ovdje objavljujemo:

Vezane vijesti

Hrvatskoj javnosti, pisanim i elektronskim medijima. S obzirom na aktualnu situaciju u hrvatskoj odbojci, mi kao dio HOS-a i kao predstavnici RH na nadolazećem Europskom prvenstvu osjećamo potrebu obratiti se hrvatskoj javnosti.

Iako se nismo htjeli upletati u politiku i razne malverzacije, današnjom ostavkom našeg izbornika Igora Lovrinova shvatili smo da su stvari izmakle kontroli, te se počelo ticati i nas.

Povezano s time htjeli bismo dati podršku predsjedniku Popoviću koji je svojim zalaganjem i ustrajnošću dao cijelog sebe u riješavanju krize u hrv. odbojci, te zbog toga izgubio svoje visoko pozicionirano radno mjesto u Fondu za razvoj i zapošljavanje.

Također se ne slažemo s načinom na koji je održana sjednica Izvršnog odbora HOS-a koju nije sazvao niti je bio prisutan predsjednik Popović, te je smatramo nelegalnom.

Kako u posljednje vrijeme svi izlaze sa svojim zahtjevima i stavovima smatramo da i mi imamo pravo postavljati iste za kojih stoje svi odbojkaški djelatnici u Hrvatskoj što su i potvrdili pismenim putem te dali podršku ovoj našoj inicijativi.

1. U cijelosti podržavamo predsjednika Popovića
2. Izvanrednu sjednicu tzv. Izvršnog odbora smatramo nelegalnom i ne prihvaćamo donesene odluke
3. Pozivamo predsjednika Popovića da ne odstupa od svojih načela i ostane predsjednik HOS-a i trenera Lovrinova da svoju ekipu odvede na Europsko prvenstvo.
4. Ukoliko gospodin Popović ne ostane na čelu HOS-a mi ćemo preispitati svoju odluku o nastupanju na predstojećem Europskom prvenstvu.
5. Gospodina Radovana molimo da svoje privatne bitke vodi van granica Hrvatske.

U potpisu stoji "Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacije", a ispod toga potpisi 10 reprezentativki.

Davati bilo kakav komentar bilo bi suvišno, postavlja se tek pitanje da li su odbojkaši i odbojkašice tu radi odbojke, zastupanja Hrvatske na EP-u ili radi Popovića i koje kakvih drugih razloga koji s odbojkom veze nemaju.

Po svemu sudeći, jedna sapunica je završila, druga upravo započela...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!