Nogomet

Bez Nike i Mikija

Bernard Jurišić, HINA • srijeda, 08.08.2007.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača na koje računa u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine koja će se 22. kolovoza odigrati u Sarajevu. Na listi nema dvojice standardnih reprezentativaca, a ako FIFA na vrijeme odradi svoj dio posla debitirat će Ivan Rakitić...

Na popisu se nalaze 22 igrača, a jedino novo ime u odnosu na prošlu sezonu je Ivan Rakitić koji je tek u lipnju ove godine odlučio da će nastupati za reprezentaciju Hrvatske, a ne Švicarske gdje je rođen.

"Prilikom promjene nogometnog državljanstva FIFA ima Pravilnik, te smo mi svu potrebnu dokumentaciju predali i sada još samo čekamo pismenu potvrdu da Rakitić ima pravo nastupa", rekao je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, te izrazio uvjerenje kako će potvrda iz FIFA-e stići prije dvoboja BiH - Hrvatska, pa će Rakitić moći nastupiti u Sarajevu.

"Dovoljno je da ta potvrda dođe i dan prije utakmice", dodao je Srebrić.

"Na popisu nema novih imena jer smo zadovoljni dosadašnjim učinkom igrača koje smo pozivali, a i sezona je tek započela pa se još nitko nije niti stigao nametnuti. Na popisu nema Kranjčara koji je iskrenuo gležanj, te će pauzirati najmanje tri tjedna", naglasio je izbornik Bilić.

Očekivano, na listi igrače nema ni Milana Rapaića, koji i ove godine dugo "važe" ponude klubova glede nastavka karijere. "Miki je dio ove reprezentacije, no dok ne nađe klub nema smisla da ga pozivamo".

"Prošla je sezona bila jako dobra kako rezultatski, tako i igrački i dojmom, ali smo svi svjesni da se ne može živjeti od starih zasluga. Počinje nova sezona u kojoj ćemo još više raditi i pokušati biti još bolji, jer prostora za napredak ima", kazao je Bilić, dok je dvoboj protiv BiH najavio riječima:

"Ovo će nam biti generalna proba za kvalifikacijske utakmice protiv Estonije i Andore tako da ćemo ozbiljno ući u nju. Protivnik ima nekoliko zapaženih rezultata u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a kako u njegovoj momčadi i nekoliko igrača naše nacionalnosti oni će imati dodatni motiv za dokazivanje".

Okupljanje reprezentacije je zakazano za nedjelju 19. kolovoza, a u Sarajevo se putuje u utorak, dan prije dvoboja. Istoga dana kad i A reprezentacije, međusobni dvoboj u Kreševu odigrat će i U-21 reprezentacije.

Popis reprezentativaca:

Vratari: Stipe Pletikosa (Spartak Moskva, RUS), Vedran Runje (Lens, FRA)
Braniči: Vedran Ćorluka (Manchester City, ENG), Dario Šimić (Milan, ITA), Robert Kovač (Borussia Dortmund, NJE), Josip Šimunić (Hertha Berlin, NJE), Dario Knežević (Livorno, ITA), Hrvoje Vejić (Tom, RUS), Dino Drpić (Dinamo)
Vezni igrači: Niko Kovač (Red Bull Salzburg, AUT), Darijo Srna (Šahtar Doneck, UKR), Luka Modrić (Dinamo), Jerko Leko (Monaco, FRA), Jurica Vranješ (Werder Bremen, NJE), Marko Babić (Betis Sevilla, ŠPA), Danijel Pranjić (Heerenveen, NIZ), Ivan Rakitić (Schalke, NJE)
Napadači: Mladen Petrić (Borussia Dortmund, NJE), Eduardo da Silva (Arsenal, ENG), Ivica Olić (Hamburger SV, NJE), Boško Balaban (Dinamo), Igor Budan (Parma, ITA)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!