Nogomet

Boško odmah u vatru

Zoran Zdelar • petak, 10.08.2007.

Dinamov trener Branko Ivanković najavio je da će već u današnjoj utakmici protiv Cibalije debitirati (ponovno) Boško Balaban. Vinkovčani se odavno nisu niti s bodom vratili kući s Maksimira i sve se čini kako se sprema nova golijada…

Dinamo se između dva bitna europska susreta danas sastaje s vinkovačkom Cibalijom, s klubom kojem mogu zahvaliti novo Hajdukovo posrtanje. No, to ne znači da će se namučiti također i Modri. Barem na to upućuje primjer utakmice sa Zadrom. Splićani su protiv njih također osvojili tek bod, dok ih je Dinamo otpratio kući s peticom u mreži.

Maksimirske tribine trebale bi već protiv Cibalije ponovno ugledati Boška Balabana u Dinamovom dresu. Najavio je barem tako Branko Ivanković, ali svejedno se to može uzeti s popriličnom dozom rezerve obzirom na izigravanje novinara prije utakmice s Domžalama. Najavio je tada izostanak nekoliko igrača iz prvih 11, a kasnije ih je sve poslao na teren od prve minute. Nadamo se da će ovog puta ipak biti dosljedan i shodno najavi pokloniti gledateljima nastup novog/starog napadača.

Besplatan ulaz

Čelnici Dinama neposredno nakon utakmice s Domžalama otkrili su da će i protiv Cibalije biti besplatan ulaz na stadion. Očekuje se stoga ponovno nešto više od 10.000 gledatelja na tribinama, a oni koji ne budu u mogućnosti posjetiti Maksimir, utakmicu će moći pratiti uživo na Sportnetu.

Ima Dinamo popriličnih problema s ozljedama, nije to nikakva novost, ali ne radi se o "starim" licima. Mario Mandžukić i Guela zbog lakših ozljeda neće biti u konkurenciji za nastup, dok Ivanković još uvijek nije siguran hoće li koristiti nepotpuno spremne Schildenfelda i Vugrinca. Osim Balabana, očekuje se i debitantski nastup Ivice Vrdoljaka.

Promjena u momčadi tako nas očekuje nekoliko, ali ne i u sustavu igre. "Naš sustav igre je optimalan i omogućava nam da se prilagodimo svim ostalim. Njega prakticira veliki broj vrhunskih momčadi i mi ćemo ostati pri njemu i protiv Werdera.", odlučan je Ivanković.

Dinamova obrana rijetko kad je savršeno funkcionirala, a ništa bolje nije ni ovog ljeta. Najavljuje ipak Dinamov trener skorašnje poboljšanje. "Očekujem da će se u budućnosti slabosti u obrani minimalno pojavljivati. Pokušati ćemo dotjerati posljednju liniju koliko je moguće jer će protivnik sve naše slabosti maksimalno iskorištavati. Problem je u neiskustvu mladih igrača i koncentraciji, no vraća se Drpić, pa očekujem da ćemo s te strane dobiti na sigurnosti i kvaliteti u nadolazećim utakmicama."

Poput sva tri dosadašnja Dinamova hrvatska protivnika, lošem danu vratara Georga Kocha nadaju se i Vinkovčani. Nijemac je nakon odličnog starta ipak pokazao kako nije nesklon pokojem kiksu ili lošijoj reakciji. Iz Cibalijinih redova stižu najave o hrabrom pristupu utakmici.

Prema najavljenoj postavi, Lušić se u Maksimir ne dolazi braniti. Sa svojom mladom momčadi i nekoliko prekaljenih prvotimaca pokušat će kreirati senzaciju kola. I Vinkovčani će u četvrtom kolu imati jednog debitanta u momčadi. Radi se o Edinu Husiću koji je u Cibaliju stigao iz Orašja, a prošlog tjedna je uspješno registriran.

Vinkovčani su bodom osvojenim protiv Hajduka protekle subote podigli svoje samopouzdanje i stvorili su koheziju s navijačima. Ultrasi su bili oduševljeni njihovom predstavom i nema sumnje da će nogometaši iz grada s Bosuta dati sve od sebe ne bi li se kući vraćali s barem jednim bodom više.

Ipak, povijest im ne ide previše u korist. Pregled međusobnih susreta u Zagrebu otkriva da su posljednji put bod osvojili dalekog 9. rujna 1993. godine, a pogodak postignuli 4. listopada 2003. godine. Dinamo ima upisanih 15 pobjeda uz dva neodlučena rezultata i gol razliku 43:6.

Prva HNL, 4. kolo, petak 20.00h:

Dinamo: Koch – Buljat, Drpić, Carlos, Čale – Vukojević, Chago – Sammir, Modrić – Balaban, Šokota.

Cibalia: Burcsa – Radas, Studenović, Mešić, Medvid – Kerić, Andričević, Radotić, Bagarić – Dodik, Vuka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!