Nogomet

Pobjedom ispraviti zadarsku nepravdu

Ivana Jurica • petak, 10.08.2007.

Nakon dva izgubljena, neprežaljena zadarska boda, nogometaši Šibenika sutra na domaćem terenu dočekuju momčad Slaven Belupa koja ima dvije uzastopne prvenstvene pobjede. No, bez obzira na formu gostiju Šibenik sutra mora tražiti put do pobjede...

Sutrašnja pobjeda došla bi kao melem na ranu nakon zadarske utakmice. No, nitko se u Šibeniku ne zavarava da će to biti lagano ostvariti. Jer momčad Krune Jurčića odlično igra i u hrvatskom prvenstvu i u Europi. A to je potvrdila i posljednja prvenstvena utakmica u kojoj su doslovno pregazili Ćirin Zagreb usred Kranjčevićeve ulice.

Najveći posao za domaćeg stratega Kalinića tijekom ovoga tjedna bio je psihički podignuti svoju momčad nakon šokantne završnice zadarske utakmice. Što se igračkog dijela tiče, s velikim se nestrpljenjem iščekuje debi Tabija i povratak Jose Bulata koji će, vrlo vjerojatno, propustiti i sutrašnju utakmicu.

Susret u Stanovima pokazao je i nekoliko dobrih stvari u šibenskoj igri. Obrana postaje sve bolja, kvartet Milanović - Raič - Bonacin - Lapić bio je sigurniji nego u prethodnim utakmicama. Brazilac Gabriel bio je trkački raspoložen, te je namjestio pogodak mladom Zecu. Devetnaestogodišnji Zec ušao je u nastavku i sa dva je pogotka potvrdio da je riječ o velikom talentu. Njegovo mjesto u početnoj postavi ne bi smjelo biti upitno.

Očekuje se i buðenje Frane Vitaića, koji nije na razini svojih igara iz pripremnog razdoblja. Evidentno je da on može puno bolje, kao i još poneki prvotimci. Priliku na sutrašnjoj utakmici trebao bi dobiti i još jedan devetnaestogodišnjak, Alen Šubić koji je u posljednjem prvenstvenom kolu prošle sezone postigao svoj prvijenac.

Gosti iz Koprivnice u Šibenik stižu bez dva važna igrača. Kristijan Čaval i Marijo Jurić propustiti će dvoboj protiv svoje bivše momčadi zbog ozljeda. Neće nastupiti niti Ronald Šiklić (još jedan Šibenčanin) i Haliti koji još uvijek nisu registrirani.

Iz Koprivnice stižu najave kako će i u Šibeniku tražiti pobjedu, odnosno nastavak pobjedničke serije. Bilo bi to vrlo važno za njih uoči europskog ogleda koji ih očekuje u četvrtak. Predstavnici turskog kluba biti će na tribinama Šubićevca i uživo će promatrati mogućnosti koprivničke momčadi.

Šibenik i Slaven Belupo do sada su se sastali dvadeset i dva puta. Slaven ima devet pobjeda, Šibenik sedam, dok je šest susreta završilo bez pobjednika (gol razlika 25:21 u korist Slaven Belupa). U jedanaest susreta na Šubićevcu Šibenik ima sedam pobjeda i četiri remija. Slaven Belupo u tih je jedanaest susreta postigao samo četiri pogotka: posljednji 12. kolovoza 2006. godine, a prije toga 26. svibnja 1999. godine.

Slaven nikada nije pobijedio u Šibeniku. Šibenčani vjeruju da u tome neće uspjeti niti sutra. Bili su to uvijek neizvjesni susreti, sa malo pogodaka. Tako će vjerojatno biti i sutra.

Mogući sastavi:

Šibenik: Matas, Milanović, Bonacin, Raič, Lapić, A. Bulat, Roglić, Grizelj, Vitaić, Gabriel, Zec.

Slaven Belupo: Iveša, Bošnjak, Radeljić, Poldrugač, Kristić, Posavec, Jajalo, Sopić, Šehić, Kresinger, Vručina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!