Nogomet

Sharbini i Modrić predvode listu najboljih

Zoran Zdelar • nedjelja, 12.08.2007.

Kapetan Rijeke, Anas Sharbini, trenutno je najbolji igrač prvenstva uz kapetana Dinama, Luku Modrića, ako je suditi po broju izborenih mjesta u momčadi kola. Nije ga bilo samo u drugom kolu protiv Cibalije kada nije bio previše raspoložen za igru, dok je Modrić pauzirao u trećem kolu zahvaljujući izlasku nakon pola sata igre…

Slika 4 od 5.

Vratar

Marin Skender (Osijek) – Vratar Osijeka nije na Poljudu spasio svoju momčad od poraza, ali ih je svojim obranama pak spasio od potopa. Rezervni hrvatski reprezentativac još jednom je potvrdio svoju klasu i odgovorio na pitanje zašto ga mnogi smatraju ponajboljim vratarom Prve HNL.

Obrana

Safet Nadarević (Zagreb) – Dok je tijekom protekle sezone Zagrebovu obranu nosio Tomislav Labudović, ove sezonu tu je ulogu preuzeo vrlo dobri Safet Nadarević. Branič Zagreba čistio je sve lopte ispred Stojkićeva prostora, a Novinić se pored njega nije previše naigrao ove subote.

Slika 2 od 2.
Foto: HB-Press-Agency

Boris Živković (Hajduk) – Iako možda nije donio toliku željenu sigurnost Hajdukovoj obrani svojim dolaskom od početka, svako malo zabljesne odličnim izdanjem, poput jučer protiv Osijeka. Svog vratara Balića spasio je od potrebe reagiranja u nekoliko iznimno neugodnih situacija, a stizao je popravljati i pogreške svojih suigrača. Jučer je bio na reprezentativnoj razini.

Ante Puljić (Zadar) – Mladi branič Zadra debitirao je ovog vikenda za seniorsku momčad Zadra. Svojim prvim nastupom na prvoligaškom terenu može bit itekako zadovoljan, dojučerašnji veliki suparnici u Drugoj HNL ovog puta to nisu bili, dijelom zahvaljujući i njegovoj sigurnosti u obrambenim zadatcima.

Veza

Mato Jajalo (Slaven Belupo) – Devetnaestogodišnji veznjak odlično koristi minute koje mu poklanja trener Jurčić. Nakon vodećeg gola u Zagrebu, u Šibeniku je bio asistent. Sjajnom je loptom izbacio Šehića koji je pogodio mrežu domaće momčadi. Imao je i jedan pokušaj glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Anas Sharbini (Rijeka) – Kapetan Rijeke definitivno je potvrdio riječi s početka sezone. 'Na terenu ću gurati svoju momčad prema pobjedi, dok ću svlačionicu prepustiti iskusnijim igračima', kazao je. Režiser je preokreta rezultata protiv Međimurja sa svoja dva pogotka, a osim njih imao je još nekoliko sjajnih prilika.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Željko Sopić (Slaven Belupo) - Najiskusniji igrač Jurčićeve momčadi svojim je prekrasnim pogotkom otvorio put ka pobjedi svojim suigračima. Odlično je odigrao cijelu utakmicu, oduzeo je bezbroj lopti, a i svojim je napadačima (prvenstveno Kresingeru) kreirao prilike za pogodak.

Luka Modrić (Dinamo) – Dinamova kreativca ni prava poplava na terenu ne može zaustaviti. Po travnjaku koji je bio na rubu regularnosti odigrao je sjajnu utakmicu i jedino njemu kao da nije smetalo pravo nevrijeme po kojem se igralo. Strijelac pogotka za vodstvo svoje momčadi.

Manuel Pamić (Rijeka) – Lijevi veznjak Rijeke odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu. Protiv Međimurja je možda malo previše zanemario svoje zadatke u obrani, ali je zato u ofenzivnim akcijama bio itekako koristan. Braniči Međimurja teško su zaustavljali njegove prodore, a suigrači su njegove lopte uspješno iskoristili tek u završetku utakmice.

Napad

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Nikola Kalinić (Hajduk) – Napadač Hajduka sve više napreduje i novim pogotkom ovog vikenda potvrdio se kao trenutno prvi strijelac Hajduka. Velike stvari se mogu u skoroj budućnosti očekivati od ovog mladog napadača, a čini se kako su prošle zime skauti Lyona zapeli za krivog napadača.

Želimir Terkeš (Zadar) – 26-godišnji Terkeš i da je sam birao kako će odigrati posljednja dva ne bi bolje odabrao. U pretprošlom kolu zabio je dva pogotka Šibeniku, a ove subote istim je učinkom završio i utakmicu protiv Intera. Sjajan mjesec za zadarskog napadača.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!