Košarka

Slovenci i bez Lakoviča

Kristian Hohnjec • nedjelja, 12.08.2007.

Nakon što im je otkazao čitav niz igrača, reprezentaciju Slovenije zadesila je nova nesreća - ozlijedio im se jedini preostali kvalitetni bek Jaka Lakovič. Igrač Barcelone u jučerašnjoj utakmici protiv Srbije istegnuo je mišić, te je neizvjesno koliko će izbivati s parketa...

Njegovom izostankom Sloveniji su na vanjskim pozicijama preostali neiskusni Goran Dragič, Jaka Klobučar, Aleksandar Ćapin i Domen Lorbek. U takvom sastavu uvjerljivo su poraženi od Francuske. "Osjetit će se svaki izostanak, kao što je to danas lijepo pokazao primjer Lakoviča. Obrana je od najveće važnosti. Ako je obrana dobra, onda se razigramo i u napadu. Osjećam pozitivnu energiju. Znam da nemamo što izgubiti", rekao je ponajbolji Slovenac Matjaž Smodiš.

Podsjetimo, Slovenija će u Španjolsku desetkovana. Reprezentaciji je zbog privatnih razloga otkazalo osam košarkaša koji su bili na rosteru za prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Japanu. Tome unatoč, Slovenija je s izuzetkom današnjeg poraza protiv Francuske u prirpremnim ogledima postizala odlične rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!