Nogomet

Želja, volja, srce i Luka Modrić

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 13.08.2007.

Dinamo sutra leti za Njemačku, posljednje pripreme su u tijeku, a Branko Ivanković još uvijek nema momčad koja će istrčati na travnjaku u Bremenu. Čekaju se najnovije informacije od liječničke službe o stanju Boška Balabana i Hrvoja Čale, a Dinamov trener još nije odlučio hoće li prednost dati Pokrivaču ili Vrdoljaku

Najveća Dinamova utakmica ove godine sve je bliža. Modri u slovenskim Mokricama odrađuju posljednje treninge prije sutrašnjeg jutarnjeg odlaska prema Njemačkoj, ali nije sve tako idealno. Branko Ivanković morat će se uvelike osloniti na liječničku službu prilikom sastavljanja prve momčadi, ali srećom, problema nema ni približno kao u Werderu.

Kako se utakmica bliži, sve veći broj navijača Dinama počinje vjerovati kako su njihovi miljenici spremni za kreiranje senzacije obzirom na stanje bremenske momčadi. Dinamov trener ipak ne želi vršiti nikakav pritisak na svoje igrače i odlaze u Njemačku potpuno rasterećeni. "Odlazimo na noge jednoj od najpoznatijih i najuspješnijih momčadi Lige prvaka. Menadžer Schaaf i Klaus Alofs stvorili su momčad svjetskih razmjera i u dva dvoboja s nama oni bez ikakve dvojbe imaju veliku ulogu favorita. No, s druge strane, mi smo optimistični i nadamo se da možemo doći do povoljnog rezultata i proći dalje.", kazao je Ivanković.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ponovio je Ivanković riječi Marija Mandžukića od dan ranije… "Sigurno je da ćemo igrati sa srcem i da ćemo sve ostaviti na travnjaku. San i želje su ono što nam nitko ne može oduzeti. Utakmici s Werderom se veselimo svi i naravno da bismo htjeli biti dio nečeg što predstavlja sam vrh svjetskog nogometa."

Vjerojatno su vam poznate Ivankovićeve tegobe oko sastavljanja momčadi za gostovanje u Bremenu. Balaban je bio najveća žrtva ogleda s Cibalijom proteklog petka. Noga mu je još uvijek natečena, bol nije nestala, ali vjeruje se kako bi ipak mogao biti spreman za Werder. Neće Branko to potvrditi dok ne dobije zelene svijetlo od svoje liječničke službe, ali nije to jedini problem. Potpuno spreman nije ni Hrvoje Čale, a profesor još uvijek nije odlučio ni hoće li dati prednost Nikoli Pokrivaču ili Ivici Vrdoljaku.

"Balaban i Čale su lagano trenirali već, ali još ćemo vidjeti hoće li u srijedu moći zaigrati. Što se tiče dileme između Pokrivača i Vrdoljaka, ona se temelji na tome da moram procijeniti tko bi bio jači i čvršći u duelima te tko bi više pridonio samoj igri. U slučaju da Balaban i Čale ne budu spremni, umjesto njih će nastupiti Mandžukić i Carlos.", otkrio je Ivanković.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Werderova je momčad iskusna i za nas bi veliki plus bio kad bismo zabili na gostovanju. Njihovo podcjenjivanje Dinama samo je dodatan motiv za moje igrače. Imaju visoke stopere i napadače što ih čini vrlo opasnim tijekom prekida, ali će im zato neki igrači poput Borowskog iznimno nedostajati."

Upitan je Ivanković na čemu temelji svoj optimizam, odnosno gdje vidi Dinamovu priliku za iznenađenje. "Naše prednosti su želja, volja i srce. Tu je naravno i Luka Modrić, igrača poput njega Werder nema. Njihov pandan našem Luki je Diego, ali on ipak nije toliko kvalitetan kao naš playmaker. Imperativa na našoj strani nema i mi možemo ove srijede puno toga dobiti, a nemamo ništa za izgubiti.", smatra prvi čovjek struke u Dinamu.

Modra momčad sutra ujutro kreće put Bremena, a travnjak na stadionu Weser će provjeriti u 19 sati, dok će se trener novinarima obratiti pola sata ranije. Iz Dinama javljaju i da navijači Modrih koji još uvijek nisu kupili ulaznice za gostovanje u Bremenu to mogu učiniti i u Njemačkoj. Ulaznice će se prodavati sutra od 14 sati u bremenskom hotelu Maritim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!