Rukomet

Bugari prelagan zalogaj

Vedran Stilin • ponedjeljak, 13.08.2007.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 20 godina započela je Svjetsko prvenstvo koje se održava u Makedoniji te su se u premijernom nastupu bez većih poteškoća razračunali s nedoraslom Bugarskom…

Kao što se i očekivalo rukometna reprezentacija Hrvatske do 20 godina pod vodstvom izbornika Vladimira Canjuge upisala je sigurnu pobjedu u prvom kolu C skupine Svjetskog prvenstva. Na drugoj strani stajala je Bugarska za koju se s pravom očekivalo da nije dorasla nivou igre naše reprezentacije.

Pogocima Bičvića i Čupića Mini pakleni u samom startu susreta držali su egal s Bugarima do rezultata 3:3. Tada nemoć naših današnjih protivnika dolazi na vidjelo te u narednih deset minuta Hrvatska pravi seriju za sigurno vodstvo 10:3. U tom periodu gotovo svi igrači na parketu dobili su svoju sekundu slave tako da je bugarski vratar nemoćno vadio loptu za loptom iz svoje mreže.

Ipak, u posljednoj trećini prvog dijela Bugarska se budi te ne dopušta iživljavanje njihovih vršnjaka iz Hrvatske za prihvatljivijih 14:7 nakon prvih 30 minuta igre.

Nastavak donosi novu dominaciju naših igrača koji niti jednog trenutka ne dopuštaju svojim protivnicima pomisao na kompliciranje rezultata tako da je konačan ishod glasio i više nego uvjerljivih 34:17. Zasluga je to cjelokupne momčadi koja je djelovala kompaktno u svakom trenutku susreta.

Usprkos odličnoj igri svih reprezentativaca ipak bismo trebali izdvojiti Čupića sa šest pogodaka (4 iz sedmeraca) te Muse i Kevića koji su zabili po pet. Još kad se tu doda raspoloženi vratar Bumbak s 18 obrana razumljivo je kako Bugarska danas nije imala niti mrvicu šanse protiv dvije klase boljeg protivnika.

Sutra je na rasporedu meč protiv Tunisa koji je u prvom kolu poražen od naših susjeda Slovenaca 34:24 te se nadamo kako Canjugini izabranici ne bi trebali imati većih problema niti u tom susretu koji je na rasporedu u 17 sati.

Svjetsko prvenstvo do 20 godina, prvo kolo Skupine C:
Hrvatska – Bugarska 34:17 (14:7)
Slovenija - Tunis 34:24 (12:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!