Košarka

Repeša: "Prava poruka za Latviju"

Bruno Blumenschein • utorak, 14.08.2007.

Lice Jasmina Repeše na konferenciji za novinare vjerno je pokazivalo mišljenje izbornika hrvatske reprezentacije o igri njegove momčadi. Ostao je vjeran sebi i realno sagledao 40 minuta koje smo mogli i završiti pobjedom, što bi ipak bilo nezasluženo, dok je novozelandski izbornik Nenad Vučinić bio zadovoljan pobjedom...

Mučila se Hrvatska 40 minuta s Novim Zelandom i na kraju, uz promašeni šut Marka Tomasa za pobjedu, upisala poraz 77:79. "Rezultat je potpuno nebitan, iako uvijek kažem, da kako se trenira kondicija, taktika i šut, tako se trenira i pobjeđivanje. Ipak, u ovom trenutku smo izgubili od reprezentacije koja za šest dana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Olimpijske igre.", započeo je izbornik Repeša.

Nadovezao se Repeša zapravo na izbornika Novog Zelanda, Nenada Vučinića, koji je konstatirao kako su "njegovi igrači zabilježili vrijednu pobjedu, iako je evidentno da se momčadi nalaze u različitim točkama pripreme". Uz cijelu nisku komplimenata hrvatskoj izabranoj vrsti, usporedio je snagu naše momčadi s Latvijom pri čemu je dodao kako je "Latvija vrlo neugodan protivnik, u čijim redovima se nalazi NBA igrač Andris Biedrins, dok su svi vanjski igrači vrlo kvalitetni šuteri".

Vezane vijesti

Kada je hrvatski izbornik krenuo u seciranje susreta naglasio je loš početak: "Rezultatski poraz uopće nije bitan, kao niti posljednje sekunde jer još nismo uigravali takve posebne situacije. Međutim, zabrinjavajuće je otvaranje susreta u kojem nismo reagirali kako treba, a posebno ističem 50 primljenih poena. Kao što sam i naglašavao, ovo je bio idealan test za Latviju, a ako ovako budemo igrali i s njima neće biti dobro. Ovo je za nas prava poruka prije prvog susreta na Europskom prvenstvu.", rekao je Repeša.

U igri hrvatske reprezentacije vrijedi izdvojiti dvojicu Marija Stojića i Kasuna, dok su ispod očekivane razine bili Markota (obrambeno) i Tomas (napadački). Isto tako, slažemo se s izbornikom Repešom kada kaže kako ovoj momčadi "nedostaje samopouzdanja u uzimanju otvorenih šuteva".

Što se tiče vijesti iz hrvatskog tabora, Marko Popović prehladu rješava Sumamedom i trebao bi zaigrati protiv Finske, a nekorištenje Jure Lalića i Branimira Longina u dvije utakmice zaredom bi se moglo okarakterizirati odlukom o prvim rezovima. Međutim, čista nagađanja ne vrijede previše, a konačnu odluku o smanjenju broja reprezentativaca Repeša treba obznaniti prije puta na Efes kup u Istanbulu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!