Rukomet

Apsolvirani i Tunižani

Branimir Korać, Ivana Strahija • utorak, 14.08.2007.

Nakon rutinski odrađenog posla protiv slabe Bugarske, hrvatska reprezentacija do 20 godina bila je uspješna i u drugom kolu skupine C Europskog prvenstva koje se održava u Makedoniji. U Skopju je uz manje probleme svladan Tunis 29:27 čime se došlo blizu osiguranja barem drugog mjesta u skupini...

Hrvatska je mlada reprezentacija i danas slavila, doduše nešto manjom razlikom no u prvom kolu, no upravo je stoga izabranicima Vladimira Canjuge pobjeda slađa.

Početak poluvremena za Tunižanima donosi tek inicijalno vodstvo, za 1:0 Mahmoudi je matirao Bumbaka. Nakon toga naši pogađaju dva puta, precizni su Ćupić i Blažević. U idućih par minuta Ćupić se uspio u još dva navrata probiti kroz obranu raspoloženog tuniskog vratara Drissija, pa u 13. minuti susreta Hrvati imaju +3 kod 6:3.

Slika 1 od 2.
Foto: Safet Ademi

Dekoncentracija u redovima naših reprezentativaca kriva je što je profućkana prednost, već u 17. minuti Tunižani su lijepim pogocima Mahmouda, Kaababa i Slama ponovno došli do egala kod 8:8. Do kraja prvog dijela vodi se izjednačena borba pred golovima, a rezultat po isteku 30 minuta glasi 15:15.

Drugi dio donosi veliku prevlast Hrvata, koji od 40. minute redaju sedam pogodaka i preuzimaju susret u svoje ruke kod 25:19. Doduše, tom su rezultatu dakako pomogla tri isključenja tuniskih igrača. Tek pred sam kraj utakmice Tunižani se oporavljaju, iskorištavaju dodijeljeni sedmerac da bi postavili konačnih 27:29.

U redovima tuniske reprezentacije najbolji je strijelac bio Ben Hassine (sedam pogodaka), dok je s naše strane najviše puta pogodio Ćupić (deset pogodaka). Svoj sljedeći susret Hrvati igraju tek u četvrtak, kad će na megdan izaći protiv susjeda iz Slovenije. Utakmica je zakazana za 21 sat.

EP U20, skupina C, drugo kolo:
Hrvatska - Tunis 29:27 (15:15)
Rusija - Bugarska 32:23 (16:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!