Nogomet

"Nisam vidio Kocha s cvikerima"

Zoran Zdelar • subota, 18.08.2007.

Dinamo kreće već danas prema Slavoniji gdje će se sutra suprotstaviti nogometašima Osijeka. Na konferenciji za novinare Branko Ivanković nije znao navesti imena igrača koji će istrčati od prve minute, već je samo otkrio kadar igrača koji mu je na raspolaganju. Morao je odgovoriti i na pitanje ima li Georg Koch problema s vidom…

Nakon što su se ove srijede s popriličnim uspjehom nosili s jednim od snažnijih europskih klubova, zagrebački Modri moraju se vratiti hrvatskim travnjacima. Nema melankolije u Maksimiru, iako svi pomalo žale što se nisu u Zagreb vratili barem s izjednačenim rezultatom, no do daljnjega o tome neće previše pričati, trenutno ih jedino zanimaju nova tri boda u hrvatskom prvenstvu. Sastaju se sutra u 20.05 sati s Osijekom u Gradskom vrtu, a prema Slavoniji krenut će već danas kako bi što odmorniji dočekali prvi sučev zvižduk.

Cijene za Werder

Odredili su u Maksimiru cijene ulaznica za uzvratni dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka s bremenskim Werderom.
Sjever: 60 kuna
Istok i Zapad gore: 100 kuna
Zapad dolje: 150 kuna

U međuvremenu, Dinamova liječnička služba i dalje ima posla preko glave. Nije uobičajeno na samom početku sezone imati toliki broj ozlijeđenih igrača, a takvih u Maksimiru imati trenutno poprilično. "Na popisu za utakmicu nema Mikića, Šokote, Carlosa i Vugrinca. Mihael Mikić još uvijek se nije oporavio od udarca kojeg je zadobio na utakmici s Cibalijom. Ipak, Vugrinec i Mikić počeli su trenirati i optimizma im ne nedostaje. Šokota će u ponedjeljak obaviti dodatne pretrage, dok na Carlosa moram izuzetno paziti kako bi bio potpuno spreman za uzvratnu utakmicu s Werderom.", podijelio je svoje brige Ivanković s novinarima.

Upitan je Ivanković i o nekim aktualnim poslovima kad su u pitanju transferi. "Tomić je u grčkom Xanthiju. Za njega je bolje otići negdje gdje će igrati, jer trenutno na njegovoj poziciji imam vrlo dobrih rješenja. Ti igrači imaju prednost kad je u pitanju Tomić. Što se tiče Jerteca, za njega još ništa nije sigurno. Na njegovoj poziciji također imam nekoliko vrlo dobrih igrača koji su se nametnuli. Ipak, za razliku od Tomića, ako on ode na posudbu, klub koji ga uzme neće moći otkupiti njegov ugovor.", kazao je Dinamov trener.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

"Cijenim momčad Osijeka. Oni su u proteklom razdoblju napravili veliki iskorak i protiv Hajduka na Poljudu bili su vrlo dobri. Opasni su u napadačkom dijelu i već su pokazali da su sposobni bilo koga ugroziti. Imaju i oni također problema s ozljedama, ali tu su i dalje Lopez i hrvatski reprezentativac Skender. Radi se o kvalitetnoj ekipi u svim redovima i pristupamo im maksimalno ozbiljno i motivirano.", najavio je Ivanković.

Spomenimo i kako se u posljednje vrijeme u hrvatskim medijima sve češće počinje postavljati pitanje ima li njemački vratar Georg Koch problema s vidom obzirom na primljene pogotke s veće udaljenosti. Ivanković nije mogao izbjeći to pitanje, ali sudeći po njegovoj reakciji, ta priča "ne drži vodu". "Ja Kocha nisam vidio da nosi cvikere, ni kad čita, kao ni u svoje slobodno vrijeme. Problema s vidom imam ja, a ne on. Problem je i u loptama od novih materijala koji ju čine bržom i nezgodnijom za vratare.", izjavio je odlučno Ivanković.

Prvi čovjek struke u Dinamu početnih 11 za Osijek izvući će iz sljedećeg kadra: Koch, Lončarić, Buljat, Schildenfeld, Drpić, Čale, Pokrivač, Chago, Vukojević, Vrdoljak, Jertec, Etto, Modrić, Sammir, Guela, Mandžukić, Tadić, Balaban.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!