Košarka

Litva još jednom osramoćena

Branimir Korać • subota, 18.08.2007.

Ako netko u ovom pripremnom razdoblju ima razloge za zabrinutost, onda su to Litavci. Litavske očajne igre u pripremama nastavljene su i u drugom susretu sa Španjolcima gdje su se u završnoj četvrtini raspali poput neke juniorske ekipe i upisali novi visok poraz...

Na turniru u Parizu Francuska je pokazala ponovno relativno slabu igru, ali uspjela je svladati Čehe 76:72. Previše oscilacija u igri Francuza, neorganiziranosti u napadu i forsiranju individualnih završetaka. Česi su u osam minuta druge četvrtine potpuno nadigrali Francusku, dozvolili joj tek jedan ubačaj iz igre i dali dosta razloga za glavobolju njezinom izborniku. No u posljednjih deset minuta Parker i Florent Pietrus izvlače Francuze i odvode ih do pobjede. Parker s 20 i Gomis s 15 poena bili su najefikasniji kod Francuske dok je Češku predvodio po običaju Jiri Welsch s 21 poenom.

U drugom susretu na turniru Rusi su s lakoćom svladali Portugal 80:58. Potpuna dominacija Rusa u prve tri četvrtine riješila je pitanje pobjednika. Portugal je u posljednjih deset minuta iskoristio opuštenost Rusa i uspio smanjiti veliki zaostatak, ali ne se i spustiti ispod minus 20. Andrej Kiriljenko s 18 poena i četiri skoka te Savrašenko s 11 poena bili su najbolji Rusi dok je Cunha s 11 poena predvodio Portugal u kojem je deset poena ubacio Santos.

Litva je još jednom posramljena. Ovaj put su protiv Španjolaca pristojno izgledali 29 minuta, 11 minuta prije kraja gubili 62:60, ali nakon toga su reagirali kao amaterska ekipa. Španjolska nakon toga radi strašnu seriju, bježi na najvećih 95:65 napravivši 33:5 seriju. U finišu Litva smanjuje na konačnih 97:74, ali urezuje još jednu boru na čelu svog izbornika. U sastavu izbornika Hernandeza briljirali su Calderon i Navarro koji je ubacio 20 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!