Rukomet

Riješeni i Rusi, Hrvati idu dalje

Ivana Strahija • nedjelja, 19.08.2007.

U posljednjem su kolu razigravanja mladi Hrvati rusku reprezentaciju ostavili na –7 i time potvrdili prvo mjesto skupine C. U nastavku natjecanja Hrvate očekuju Španjolci, Korejanci i Danci, prvu utakmicu Canjugini rukometaši igraju 20. kolovoza.

I danas su mladi rukometni reprezentativci osvjetlali obraz, Ruse su porazili do nogu i na najbolji mogući način završili prvi dio Svjetskog prvenstva.

Utakmica započinje vodstvom Hrvata, koji već u 12. minuti imaju pet pogodaka prednosti kod rezultata 7:2. Unatoč trudu Feniška i Mirzojeva Rusi ne uspijevaju smanjiti tu razliku, pa poluvrijeme završava 17:12.

U drugom dijelu naši reprezentativci nisu iskusili ni najmanji problem. Najviše što su Rusi uspjeli napraviti bilo je smanjiti na –4 kod 19:15 pogocima Aslanjana, Gončarova i Fediška. No, Hrvati zabijaju ko' od šale, Batinović, Vranić i Musa u seriji vode svoju reprezentaciju na čak +10 kod 31:21.

Do kraja susreta ruski reprezentativci uspijevaju tek smanjiti na –7, na njihovu sreću taj ih poraz nije izbacio iz daljnjeg natjecanja. Uz Hrvate i Ruse u nastavak kreću i Slovenci, dok su Tunižani i Bugari osvojili premalo bodova da bi ušli u glavnu rundu.

Najbolji je strijelac u hrvatskim redovima bio Ćupić, kod Rusa je najviše puta pogodio Mirzojev.

Svjetsko rukometno prvenstvo za juniore, 4. kolo:
Hrvatska – Rusija 33:26 (17:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!