Nogomet

Balaban: "Jako čudna utakmica"

Zoran Zdelar • nedjelja, 19.08.2007.

Boško Balaban doveden je ovog ljeta u Dinamo kako bi barem djelomično nadoknadio odlazak najboljeg strijelca kojeg je Dinamo imao u posljednjih nekoliko godina, ali prilikom prvog pravog ispita je prilično razočarao. Mogao je Boško u Bremenu potopiti nade Nijemaca, mogao…

Dinamo je u Bremenu iznenadio apsolutno sve. Od hrvatskih nogometnih stručnjaka, preko vlastitih navijača, ali najviše same Nijemce koji su očekivali laganu prepreku na putu do plasmana u Ligu prvaka. No, hrvatski prvak je pokazao kako ima kvalitetu za nadigravanje s nekim od najjačih europskih sastava. Dva igrača po ocjenama javnosti ipak su podbacila. Etto i Boško Balaban morali su i mogli biti bolji, a potonji pogotovo. Boško je možda držao i ključeve Lige prvaka u svojim rukama. Njegove neiskorištene prilike još dugo će se vrtiti u glavama mnogih Dinamovih navijača.

Balaban je preiskusan da ne bio svjestan kakve ga reakcije nakon utakmice očekuju, pa u Bremenu i nije bio previše raspoložen za razgovor s novinarima. Izjava "Gospodo, ne mogu komentirati utakmicu, jer ju nisam gledao već igrao" izazvala je podsmijeh kod mnogih. Nekoliko dana kasnije, ipak je spremno odgovarao na pitanja o Werderu.

Slika 1 od 1.
Foto: gnkdinamo.hr

Nakon što su splasnuli prvi dojmovi, možeš li se osvrnuti na ono što je Dinamo pokazao protiv Werdera? "Bila je to jako čudna utakmica. Nismo se ni nadali da ćemo u toj mjeri nadigrat momčad s reputacijom kakvu ima Werder. Definitivno smo bili bolja ekipa, s puno više šansi, osvojenih lopti i kvalitetnijom igrom, no u konačnici, mene i suigrače sreća nije poslužila. Ali, to je nogomet i uvijek je nepredvidiv, nema striktnih pravila niti su favoriti nužno bolja momčad, što smo pokazali i potvrdili u Bremenu."

Možemo li Dinamo biti zadovoljan rezultatom? "Ne, rezultat nikako nije zadovoljavajući. Unatoč svim činjenicama koje upućuju na kvalitetu, veličinu i tradiciju Werdera, odigrali smo vrhunski do zadnje minute tako da nam u konačnici 2:1 ne može odgovarati."

Hoće li momčad u uzvratu smoći dovoljno snage i koncentracije da izbori plasman u Ligu prvaka? "Normalno. Svi željno očekujemo tu utakmicu jer nas je 'prvo poluvrijeme' jako ohrabrilo. Potvrdili smo našu kvalitetu i nama samima i svima koji su naš položaj protiv Werdera objašnjavali nezavidnim. Veselimo se punom Maksimiru i navijačima koji će nas nositi do priželjkivanog rezultata."

Što je potrebno da Dinamo slavi na Maksimiru? Hoće li neiskustvo mlade momčadi biti veliki nedostatak? "Sve što nam je potrebno je vjera, zajedništvo i psihička snaga. Odličnu momčad već imamo. Nogomet je čudna igra, pobjednik može biti bilo tko, i bolja i ''lošija'' momčad."

Kako ocjenjuješ konkurentnost, odnosno nekonkurentnost domaće lige? Dinamo nastavlja lanjskim stopama... "Liga nam je slabija od velikih europskih, to je činjenica. Zato i imamo problema s velikim utakmicama i to ćemo teško promijeniti. Ali ipak smo dokazali nadmoć među domaćim momčadima te također da Dinamo može parirati velikim europskim klubovima. Imamo veliki potencijal za Europu."

Danas gostujete kod Osječana. Derbi je kola. Što očekuješ? "Pobjedu i nova tri boda, ništa manje. I da se psihički koncentriramo, stisnemo i nastavimo s dobrim igrama.", kazao je Balaban za službene klupske internet stranice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!